Na het zeer ongelukkige verlies van vorige week stond er vandaag een tot de tanden gewapend RKHBS aan de aftrap bij VV Langeberg.
Tijdens enkele praat sessies en nog veel belangrijker; twee uitstekende trainingen, werd het team op scherp gezet en werden er duidelijke afspraken gemaakt over hoe er gespeeld zou moeten worden.
Dat zijn allemaal plannen vooraf waarvan je hoopt dat deze ook gaan uitkomen, maar wat het team vervolgens 90 minuten lang liet zien was hoge school voetbal van de allerhoogste plank.
Vanaf de keepster tot aan alle invalsters; iedereen speelde op de toppen van hun kunnen en dan is voetbal zo mooi om te kijken. De ene na de andere vloeiende combinatie rolde op het doel van de, ondanks alle tegendoelpunten, meer dan uitstekende doelvrouw van de thuisclub.
De achterhoede, waar Vivian sinds maanden weer een basisplaats had, en Sarah verdedigden met het mes tussen de tanden, op het middenveld was Sammiejj weer terug na een blessure en voorin mocht Danielle voor het eerst dit seizoen als aanvalster haar kunsten laten zien.
Dit alles leidde tot de beste 90 minuten van het seizoen olv een uitblinkende KNVB scheidsrechter; een meneer die zichzelf ten doel had gesteld om de dames plezier te laten hebben en zelf op de achtergrond te blijven; wat een verademing deze meneer; TOP!
Vanaf het begin van de wedstrijd nam RKHBS de touwtjes stevig in handen en was er de ene na de andere prachtige aanval te bewonderen. Na enkele mislukte pogingen was het na 14 minuten dan toch al 0-1 na een prima combinatie tussen Sammiejj en Nancy, waarna de laatste haar eerste (maar zeker niet haar laatste) doelpunt van de dag zou maken.
Een minuut later was het al bijna 0-2 maar het keiharde schot van Suus spatte uiteen op de paal; twee minuten later was het wel raak toen Nancy verwoestend uithaalde en nu kon de keepster niet adequaat reageren.
De buffer was geslagen en nu konden de bezoeksters hun surplus aan techniek, conditie en voetbal gogme gaan etaleren.
Vlak voor het half uur was er een vlijmscherpe counter op hoge snelheid met Danielle als aangeefster en Suus als afmaakster; een prachtgoal. Op dat moment wisten we al dat de pot binnen was, want Suus heeft de hele eigenaardige eigenschap om nooit een of twee keer te scoren; maar altijd minimaal drie keer.
De score bleef bij rust beperkt tot 0-3 door enkele fantastische reddingen van de keepster aan Langeberg kant, maar dat deze ruststand geen eindstand zou worden kon iedereen op haar/zijn klompen aanvoelen.
Het tweede bedrijf was amper zeven minuten bezig of Suus stond aan het kanon na wederom een vloeiende aanval opgezet door Daniëlle; de afronding in de bovenhoek zat vol agressie, wilskracht en vooral veel overtuiging.
Het wachten was nu op de 0-5 en wie anders dan Suus kwam hiervoor in aanmerking. Zij scoorde uit een ingestudeerde corner van Deniece verkregen na een knalhard schot van Nathalie tegen de lat.
Hierna kon het wisselen beginnen en konden alle reserves ook weer hun minuutjes meepikken.
Nancy stond na vijf competitieduels ook al op negen treffers en zij vond dat daar nog best wel wat doelpuntjes bij konden.
Na 62 minuten was het zover en kon ook zij haar derde doelpunt van de dag aantekenen; op onnavolgbare wijze slalomde ze door de hele verdediging om daarna met haar chocoladebeentje schitterend af te ronden.
Het merendeel van alle voetbalsters zou willen dat hun goede beentje deze kwaliteiten vertoonden…..
Weer drie minuten stond Nancy nu eens aan het begin van de aanval en via een ingenieus passje belandde de bal rond de elfmeter stip voor de voeten van Demi die de bal ongenadig hard in de linker kruising joeg; 0-7.
Nog was koek niet op want het slotakkoord was wederom voor Nancy die een prachtige actie van Danielle op waarde schatte en de 0-8 kon binnentikken.

Zo verloor VV Langeberg voor het eerst dit seizoen, maar belangrijker was dat RKHBS zich herstelde van de zeperd van een week eerder tegen VV Passart.
Dit zal en mag enkel een incident zijn, want de norm van dit team werd vandaag duidelijk gemaakt.
Een werkelijk fantastisch spelend RKHBS overklaste de thuisclub volledig in een fantastische ambiance met veel supporters aan beide kanten in een zeer sportieve sfeer.
Hiervoor zijn 22 speelsters verantwoordelijk, maar ook de leiding langs de lijn en in het veld; dit was allemaal zo als het overal hoort te zijn; VV Langeberg – RKHBS was een wedstrijd waarvan je ook als neutrale toeschouwer kon genieten.