Jumping Indoor Maastricht met sterk deelnemersveld

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid. Het deelnemersveld voor Jumping Indoor Maastricht is compleet. In totaal hebben zich 43 internationale ruiters uit 11 landen aangemeld met 124 paarden. De namen die op de lijst prijken beloven prachtige en spannende sport in het MECC.
Nederland komt met de beste ruiters naar Maastricht met o.a. Jeroen Dubbeldam, Kim Emmen, Frank Schuttert, Harrie Smolders, Leopold van Asten en Eric en Maikel van der Vleuten. Allemaal kanshebbers op een overwinning. Het is inmiddels 4 jaar geleden dat een Nederlander de Longines Trophy wist te winnen: Maikel van der Vleuten, die zowel in 2014 als in 2013 won.
België komt ook met een flinke afvaardiging. Liefst acht ruiters reizen af naar Maastricht, waaronder vice Europees kampioen 2019 Olivier Philippaerts, in 2017 winnaar van de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht. De Belgen presteren altijd goed bij JIM, de tweelingbroer van Olivier, Nicola, won de Longines Trophy in 2016. Maar ook Jérôme Guery, winnaar van team goud bij het EK in Rotterdam dit jaar en team zilver bij de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona, zal een gooi doen naar een overwinning. Verder komen voor België Pieter Clemens, Dominique Hendrickx, Gudrun Patteet, Thibault Philippaerts, Cindy Van Der Straten en Frederic Vernaet aan de start.
Ook de winnaar van de allereerste editie van JIM (1988), Ludger Beerbaum, heeft bewust voor Jumping Indoor Maastricht gekozen als voorbereiding op het indoor seizoen. “Ik weet dat Maastricht een prachtig evenement is met uitstekende faciliteiten voor paard en ruiter, de ambiance is geweldig, het programma is goed, een grote keuze qua proeven en voor mij ideaal om het indoor seizoen mee te beginnen.” Philipp Weishaupt, stalruiter bij Beerbaum, en het jonge talent Sophie Hinners maken de Duitse ploeg compleet. Voor Ierland komen de twee toppers Shane Breen en Denis Lynch aan de start. De Israëlische Dani G. Waldman is een nieuwe ster aan het firmament, niet alleen vanwege haar prestaties maar ook vanwege haar verschijning. Met een prachtige dos haren uitbundig versierd met veren vliegt zij over de hindernissen. Zij won dit jaar o.a. de LGCT Grote Prijs van Shanghai en Berlijn. De Franse stijlruiter Kevin Staut, de Europees Kampioen van 2009 en winnaar van team goud bij de Olympische Spelen in Rio in 2016, komt voor het eerst naar Maastricht.

Archief Foto Peter Schaepkens

Geef een reactie