In de vorige seizoenen in 4B had RKHBS het steevast moeilijk in de uitwedstrijden tegen Kakertse Boys, maar deze druilerige zondagmiddag werd het krachtsverschil in een duidelijke 1-6 overwinning uitgedrukt. De thuisclub moest een aantal spelers missen wegens hardnekkige blessures en de breedte van de selectie is niet dusdanig dat onmiddelijk gelijkwaardige spelers klaar staan.

 

 

Toch was RKHBS, zeker in de eerste helft heel slordig, en kwam hierdoor bijna op achterstand. Dom balverlies in de opbouw leidde ertoe dat de thuisploeg in de eerste minuut door mocht via de rechterflank. De goede voorzet werd aan de 2de paal hard ingekopt, maar doelman Toine Diederen was alert en voorkwam met een klasse redding een vroege achterstand. Daarna nam RKHBS het heft in handen en kwam na 10 minuten spelen op voorsprong. Eerst miste Sil Lardinois nog aan de 2de paal na goed voorbereidend werk van Yarin Meessen, maar even later was het wel raak. Brian Amkreutz onderschepte een risicovolle pass van de doelman van de thuisploeg, en speelde Bram Bemelmans aan. Deze ging voorbij zijn tegenstander en zette de bal strak voor. Nu nam Sil Lardinois het leer vol op de pantoffel en liet de doelman kansloos: 0-1. Hierna was RKHBS de betere ploeg, maar speelde slordig waardoor in de eerste helft geen echte kansen meer gecreeerd werden. Dit slordige spel leidde ook tot een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg op de gelijkmaker, maar zij misten de finesse om hier gebruik van te maken.

Na de thee gooide RKHBS de wedstrijd snel in het slot door 2x te scoren. Eerst was het Brian Amkreutz die zich mooi vrij kapte in de 16 meter en droog en laag via de binnenkant van de paal raak schoot: 0-2. Even later was het de beurt aan Yarin Meessen, die een gesmoord schot van Tomyen van Lierop oppikte en ook via de binnenkant van de paal scoorde: 0-3.

Een doeltreffende aanval van de thuisploeg door het centrum (1-3) leek nog even iets van spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar RKHBS was met name in de tweede helft veel beter dan de thuisploeg. Eerst werd Yarin Meessen nog overduidelijk gevloerd binnen de 16 meter waarvoor de verder goed leidende scheids vreemd genoeg geen strafschop gaf, maar even later stond de 1-4 al op het scorebord. Hendrik Jan de Jonge zette sterk door over links en kwam vrij voor de keeper. Onzelfzuchtig legde hij breed op de meegekomen Sil Lardinois die de bal kon binnen tikken.

Jeffrey Sloote kwam in de ploeg voor Sil Lardinois, en Danny Groote voor Brian Amkreutz, maar niet voordat Brian de 1-5 aantekende. Rens Hahnraths legde een corner vanaf rechts aan de 2de paal, en hier kopte Brian fraai raak. RKHBS bleef aandringen en na een steekballetje van Steffan Wesche op Yarin Meessen omspeelde laatstgenoemde de doelman en tikte binnen: 1-6 met nog 10 minuten op de klok. Bram Bemelmans leek vlak voor tijd de 7de treffer te scoren voor RKHBS na goed voorbereidend werk van Hendrik Jan de Jonge en de voor Rens Hahnraths ingevallen Chendo Kolker, maar deze treffer werd na lang beraad afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-6 overwinning voor de mannen van Mike Bisschops. Een goede generale voor de topper van volgende week thuis tegen koploper Voerendaal. Succes mannen!

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie