Vanwege meerdere blessures en een uitvaller in de warming-up (Luc Smeijsters), begon Abdissenbosch vandaag met een andere opstelling dan normaal. Er werd uitgeweken naar spelers van het tweede elftal. Bjorn Stinski en Joep Römkens van 2 vormden samen het centrale duo in het elftal van Abdissenbosch. In de 12e minuut werd de 1-0 gemaakt door Amstenrade, na zwak verdedigen van Abdissenbosch. Abdissenbosch had op dit moment een speler minder in het elftal, omdat Dylan Luit met een gescheurde lip van het veld moest. Hij werd gewisseld en vervangen door Bob Adriaens. In de 18e minuut werd er een overtreding gemaakt op de rand van de zestien door Amstenrade. In de 19e minuut kwam Abdissenbosch op een gelijke stand nadat de vrije trap binnen werd geschoten door Dustin Krijnen. Met een gelijke stand gingen de clubs de rust in.

In de 55e minuut werd er een rode kaart uitgedeeld aan een speler van Abdissenbosch, Bjorn Stinski. Een gele kaart zou passender zijn geweest in deze situatie, maar hier werd door scheidsrechter Kleinen niet voor gekozen. Abdissenbosch gaat met tien man verder. In de 60e minuut werd de stand 2-1 voor Amstenrade vanuit een onterechte penalty. In de 82e minuut werd er een overtreding gemaakt door Roy Rumposch op een speler van Amstenrade. Het gevolg van deze actie in de 16 was een tweede penalty tegen Abdissenbosch. Ook deze werd ingeschoten door Amstenrade en hiermee werd de stand 3-1, wat tevens de einduitslag is.