Gisterenstond in Lemiers een belangrijke wedstrijd op het programma. Zowel Rood Groen als tegenstander RKVVM hadden in de eerste zes wedstrijden pas vier punten gehaald en bivakkeren daardoor onder in de klasse. Winst was voor beide ploegen dus van groot belang. Rood Groen, waar trainer Sven Nicolaije, de poppetjes een beetje anders had neergezet begon wat sterker aan de wedstrijd zonder echte kansen af te dwingen.

RKVVM kwam echter snel beter in de wedstrijd en het spel golfde op en neer zonder echt goed te worden en zonder grote kansen voor een van beide ploegen. In de 25ste minuut werd een aanvaller van RKVVM in het hoekje van de 16 meter ten val gebracht en een penalty was het gevolg. Deze werd in tweede instantie benut waardoor RKVVM op een 0-1 voorsprong kwam. Rood Groen liet zich echter niet uit het veld slaan en toen in de 25ste minuut Brian Savelberg uit een corner de bal, recht voor de goal, op een meter 25 van die goal kreeg, een speler omspeelde en hard uithaalde vloog de bal, nog aangeraakt door een verdediger, onhoudbaar voor de RKVVM keeper in de rechterbovenhoek. 1-1 en we konden weer opnieuw beginnen.

Tot in de 45ste minuut ging het spel op en neer. RKVVM was dicht bij een goal toen de spits een bal hard op de lat kopte. In, bijna, de eerste de beste tegenaanval kreeg Rood Groen een vrij trap die door Scott van Delden hard en laag werd voorgezet, Dominique Vanweersch tikte de bal met enig fortuin door naar de vrij staande Tim Bock die rustig afrondde. Rood Groen kon met 2-1 gaan rusten. Het verhaal van de tweede is helft is kort en eentonig. RKVVM maakte het spel, was optisch veel sterker maar creëerde te weinig om te Rood Groen verdediging onder aanvoering van een ijzersterke Jelle Teheux omver te spelen.

Omdat Rood Groen ook niet tot scoren kwam blies de scheidsrechter met een 2-1 eindstand af. Soms krijg je te weinig, zoals Rood Groen afgelopen weken een paar keer overkwam. Soms, zoals vandaag krijg je teveel. We zullen maar zeggen dat dit gedurende het seizoen in balans is. Volgende week gaat Rood Groen op bezoek bij RKHSV in Heugem dat momenteel op de 4e plaats staat.

Foto´s en video opname´s Roland Delden/Rood groen LVC’01

Geef een reactie