Voor de tweede keer dit seizoen zijn de vrouwen van Schaesberg er niet in geslaagd om een voorsprong over de streep te trekken. Tegen Rood wit 62 uit Helmond. Een mooie 2-0 voorsprong werd uiteindelijk een 2-4 nederlaag.

Schaesberg begon goed en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Ruimtes werden goed klein gehouden.  Rood wit is een voetballende ploeg waarbij het positiespel prima verzorgd is.

De tegenstander mocht van de thuisploeg dan ook de bal hebben tot net over de middenlijn en  daar werd de ploeg  gelijk onder druk gezet. Rood wit had daardoor wel meer de bal maar werd nooit gevaarlijk.  Schaesberg probeerde daar waar mogelijk of daar waar het kon door een snelle omschakeling gevaarlijk te worden.

In de opbouw liet Schaesberg nogal wat mogelijkheden om te voetballen liggen en speelde het iets te veel de lange bal. Toch slaagde de opzet van Schaesberg. in de 33e minuut was het Vera die onverzettelijk was en het duel om de bal won. Zei bracht Melanie in stelling die raak schoot 1-0.  Goed verdedigen is een kunst en dat werd in deze eerste helft prima gedaan.

Bijna was de ploeg nog voor rust op een 2-0 voorsprong gekomen. Een prachtige voorzet van Kim werd uitstekend binnen gekopt door Boukje maar helaas stond de lat een doelpunt in de weg.

Rood wit had nogal moeite met de speelwijze van Schaesberg en zou dus iets moeten gaan doen om dit te doorbreken. Toch was het Schaesberg dat al vroeg in de tweede helft de voorsprong verder uitbouwde. Kim Peters liet een hoekschop uitstekend indraaien waardoor de bal het doel in draaide. Al dan niet nog definitief over de lijn getrapt door een van haar medespeelsters maar dat was vanaf de kant niet waarneembaar. 2-0.

En nu de voorsprong over de streep gaan trekken. Maar dat lukte helaas niet.  Maar dan moet je wel heel gedisciplineerd blijven voetballen en ook in balbezit niet de boel “open zetten”.

Maar helaas, binnen een aantal minuten(veel te snel achter elkaar) was het onnodig en slordig balverlies van Schaesberg waardoor Rood wit dit keer razendsnel omschakelde en twee keer raak schoot. 2-2.  De uitploeg rook nu haar kansen en schakelde gemotiveerd door de snelle doelpunten een tandje bij. Schaesberg werd nu op handelingssnelheid afgetroefd en kwam niet van het eigen doel af. Bal werd niet meer in bezit gehouden. de 2-3 werd bijna op een dienblad aangeven en werd dan ook dankbaar aangenomen.  De 2-4 was een erg ongelukkige eigen doelpunt waar weinig aan te doen was. Zoiets gebeurd helaas wel eens.  Even daarvoor had de ploeg nog de 3-3 op de schoen maar een vrije trap en enkele hachelijke momenten leverde geen doelpunt op.

Maar nog altijd ligt de ploeg prima op koers.  Volgende week wacht de zware uitwedstrijd naar Deurne tegen ZSV.