Zondag 3 november, 14.30 uur, Sportpark Achter het Kasteel, Wijlré

Op een typische herfstdag in het zuiden van Limburg werd de wedstrijd SV Geuldal tegen RKvvWDZ gespeeld. WDZ had de week ervoor goede zaken gedaan tegen SV Zwart-Wit ’19. Dit moest worden vastgehouden en de 3 punten moesten meegenomen worden naar de Bócheserhei.

Om 14.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Al na 10 minuten kwam er een doorbraak van WDZ aan de rechterkant door Max van der Linden. Hij legde de bal vlak langs de 5 meter waardoor de keeper er net niet bij kon en Jeroen Hünen de bal tussen de palen kon leggen, 0-1. Helaas kon WDZ niet lang genieten van deze voorsprong, want vlak nadat de 0-1 werd gescoord viel de 1-1 door een goede aanval van Geuldal.

Tien minuten voor de rust herpakte WDZ zich weer. Max van der Linden werd via die linkerflank diep gestuurd. Hij legde de bal neer op de 16-meter waar Tom Gillissen koelbloedig de bal in het rechter zijnet schoot. Zo ging WDZ met een voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust werden er weinig kansen gecreëerd. SV Geuldal was aan het loeren op de uitbraak, maar de ijzersterke verdediging van WDZ liet niemand er doorheen. Het bleef de hele 2de helft spannend, maar kort voor tijd werd de spanning verminderd door de spits van WDZ. Na een mooie voorzet van de rechter kant van Koen Brands kopte Max van der Linden de 1-3 binnen. De wedstrijd werd hiermee beslist en de welverdiende 3 punten gingen mee naar de Bócheserhei.

Volgende week gaat WDZ op bezoek bij RKVVM. Hier zal weer gevochten moeten worden voor die 3 punten.

Tekst Jop Bleijlevens/WDZ . Foto’s: René Flekken.

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

Geef een reactie