Na een weekje rust en daarvoor drie gelijke spelen, was het vandaag tijd voor de topper tegen Kerkrade West. De koploper in punten tegen de koploper in minste verliespunten. Vanwege de drie gelijke spelen na een flitsende start zagen we meerdere ploegen dichterbij komen en was het zaak om weer een driepunter op het bord te krijgen.

We waren compleet en fit vandaag en gingen gelijk goed van start. Een combinatie op links tussen Ron Starmans, Luc Loozen en Michel van Dinther werd door Michel doorgechipt op Ron die met rechts de keeper vond. Alain Crutzen controleerde de rebound en schoot met links droog binnen: 1-0 binnen tien minuten. We gingen door en kregen een corner. Ron trapte, Coen Schlösser kopte terug en Kjell Kleijkers scoorde met een fraaie omhaal onderkant lat de 2-0. Hierna kwamen er twee plaagstootjes van de gasten met een schot welk door Kjell uitstekend als een echte De Ligt werd geblokt en een kopbal viel boven Sander Smeets op de lat. Na de rust begonnen we weer gelijk goed.

Michel snelde op rechts twee man voorbij. Zijn beoogde voorzet op Ron hobbelde op en kwam zo perfect in de loop van Kjell voor de 3-0. Een corner hierna schoot door en werd binnen gehouden door Alain. Hij gaf de bal op Jim Mijnes die z’n man uit kapte en knap en hoog binnen krulde achter de kansloze keeper. De thee werd hierna vakkundig geroerd a la Gnabry. Direct hierna was het even onrustig en kregen we goal tegen na een mooi schot in de lange hoek. Even was er wat lichte paniek maar we zetten dit snel om in nog een doelpunt. Cas Vermeulen gaf de bal diep op Ron en die schoot met rechts hard raak voor de 5-1. Alain scoorde nog zijn tweede na een combinatie met Ron voor de 6-1.

Het slotakkoord was voor Cas die goed meeliep met een sprintactie van Michel na een dieptepass van Coen en hij kon na Breed leggen van Michel binnen tikken: 7-1. In de tussentijd van dit alles stopte Sander nog enkele goede pogingen van de gasten met enkele fraaie reddingen en hadden we zelf nog wat meer kansjes via Kjell en Jeroen Klinkenberg op aangeven van Michel. Een super wedstrijd met veel beweging, inzet, goed voetbal en een meer dan verdiende dikke overwinning. Nu koploper qua punten en qua minste verliespunten en nu doorpakken met goede resultaten!