De dames van RKHBS stonden op zondag 24 november voor de taak om de lastige uitwedstrijd bij VV Geusselt tot een goed einde te brengen.
Een tegenstander waarvan in april nog was verloren; dit verlies leidde destijds een dramatische eindfase van het seizoen in. Beide clubs kennen elkaar door vele onderlinge duels, maar Geusselt Sporrt was dit jaar ook al eens bekeken bij hun bezoek aan VV Passart.
Het team herbergt heel veel stevige dames die ook niet te beroerd zijn om deze kracht met grote regelmaat in de strijd te gooien. Veelal wordt de lange bal gespeeld om dan aan te sluiten en dit spelletje ligt RKHBS totaal niet.De enige manier om dit spelletje te ontregelen is de – op voorhand kansloze – fysieke duels te ontlopen en het surplus aan voetbal de boventoon te laten voeren.

Een nobel streven, maar niet 1-2-3 uitgevoerd.
Toch begon het verzwakte team (Suus Seetsen (21 doelpunten in competitie en beker) en Prinses Vivianne waren beide afwezig) goed aan de wedstrijd zonder echt te overtuigen.Adriana is bij RKHBS de speelster met de grootste fysieke kracht en het was dan ook niet verwonderlijk dat zij na amper 9 minuten spelen van grote afstand de bal kon binnen knallen.
Deze meid liet zich duidelijk niet intimideren terwijl dat bij enkele anderen juist wel het geval was. Geusselt Sport bleef ook bij deze vroege achterstand hun spelletje van lange halen – vroeg thuis, spelen maar de defensie van RKHBS stond vandaag weer eens als een huis. Deniece leidde de 3-vrouws defensie als een vorst terwijl haar secondanten Sammiejj en Sarah zich met alle kracht in de duels smeten.


Zo creëerde de thuisclub voor de rust niet een kans, terwijl Shauni en Nathalie aan de andere kant twee riante kansen om zeep hielpen. Had een van deze kansen doel getroffen dan was het verzet van de thuisclub al eerder geknakt, maar nu bleef het geloof in een goede afloop lang door sudderen.
De eerste kans na de pauze was weer voor RKHBS maar de inzet van Shauni uit een corner ging rakelings over. Zo saai als het eerste bedrijf was, zo veel gebeurde er in de tweede helft. Amper twee minuten later moest Imke al haar kwaliteiten laten zien bij een kans voor de thuisclub; met veel bravoure verkleinde ze haar doel en verijdelde hiermee deze grote kans.
Zo bleef het duel spannend maar naarmate de wedstrijd vorderde gingen de dames van RKHBS ook hun krachten goed gebruiken. Het over-mijn-lijk mentaliteit was heel goed zichtbaar bij de mannetjesputters Sammiejj en Sarah die beide een meer dan goede wedstrijd speelde; en hun inzet sloeg over bij hun teamgenoten, die nu ook hun duels ging winnen.


Maar die bevrijdende 0-2 wilde maar niet vallen; ook niet na prima inzetten van Adriana en Nancy die door de keepster met veel leeuwenmoed werden gered. In de 77e minuut leek het dan zowaar nog mis te gaan, na een klein slippertje in de achterhoede leek Geusselt Sport te gaan scoren, maar wederom bewees Imke dat ze een uitstekende doelvrouw is.
Shauni en Bo waren inmiddels beide zo gesloopt door de vele stevige tackles dat Suus en Demi hun opwachting waren komen maken. Beide vielen uitstekend in en Demi – ik ben nu 18 en mag oorlog maken – zorgde voor een onnodig weggegeven corner aan Geusselt Sport kant die door Deniece in de 85e minuut hard werd binnen gekopt; de reddingsactie op de doellijn van de rechtsback was tevergeefs.
Nu was de wedstrijd gespeeld en gingen de kopjes naar beneden; Suus viel zoals gezegd sterk in en had het genoegen om de zeer stevige rechtsback van dienst enkele keren te poorten; en ook elders op het veld was RKHBS nu heer en meester.


Het magnum opus werd echter bewaard tot de laatste minuut; een heel handig lobje van Adriana werd in een tijd met het hoofd verlengd door Nancy en beheerst binnen geschoten door Danielle; een prachtig uitgespeelde goal; voortgekomen uit voetbalvernuft.
Zo werd ook deze op voorhand moeilijke uitwedstrijd gewonnen en blijft het team koploper Passart in de nek hijgen. Het wachten is op een uitglijder aan de kant van Passart, want met een score van 21 uit 8 en een (eigen waarneming) doelsaldo van 61-4 is het natuurlijk heel pijnlijk dat dit team niet gewoon bovenaan staat.
Voor de verdiende winterstop staat nog een duel op bezoek; volgende week komen de studentes van DBSV op bezoek op de Heerlerbaan;
En zoals elke week gelden dan ook weer: nieuwe ronden, nieuwe kansen
Foto’s Gabriella Loo

Geef een reactie