Op zondag 24-11 stond de belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de 2e klasse op het programma. Eijsden heeft 11 punten en Bekkerveld had pas 5 punten verzameld.
Met de wetenschap dat Eijsden vorig seizoen Bekkerveld uit de beker knikkerde, waren de mannen van trainer/coach Cooky Voorn gebrand op een goed resultaat. In de 1e minuut van de wedstrijd werd er niet gevoetbald om ook aan te tonen dat zowel Eijsden als Bekkerveld, racisme in het voetbal absoluut niet tolereren.
In de 2e minuut kwam Bekkerveld al op voorsprong, een prima actie van Abdul, hij bezorgde de bal bij de geheel vrijstaande Jop Engelen, hij schoot onhoudbaar via binnenkant paal binnen. Een lekker begin voor de blauwwitte zebra’s uit Heerlen. Hierna had Eijsden het meeste balbezit maar de verdediging gaf geen krimp en mochten de voorwaartsen van Eijsden toch doorkomen stond daar doelman Rob Kerris. Bekkerveld vocht voor elke meter en iedereen wilde de 0-1 vasthouden. Na 45 minuten floot de leidsman voor rust. In de 2e helft begon Bekkerveld wederom voortvarend goed doorjagen van Boy Raaijmakers op de achterhoede van Eijsden zorgde voor balverlies, Boy bleef koel en schoot de bal in de lange hoek onhoudbaar achter de doelman binnen. 0-2 voor Bekkerveld!!
Cooky Voorn wilde dat de mannen doorpakten en dit deden ze, Abdul kwam vrij voor de keeper van Eijsden echter zijn schot ging via de keeper en lat terug het veld in. Na 60 minuten kreeg Bekkerveld een corner en deze werd snoeihard binnengekopt door de geheel vrijstaande Dimitri Orbons. Een 0-3 voorsprong.
Eijsden ging hierna alles of niks spelen dit resulteerde 5 minuten na de 0-3, de 1-3. Onoplettendheid in de verdediging van Bekkerveld zorgde ervoor dat de spits van Eijsden ongehinderd kon binnenschieten. Eijsden rook dat er nog kansen waren en zette druk op de verdediging van Bekkerveld, echter de verdediging gaf geen krimp, uit de counters was Bekkerveld niet nauwkeurig genoeg waardoor ze verzuimden het duel in het slot te gooien. 5 minuten voor tijd kwam Eijsden op 2-3. Een hectische slotfase volgde echter Bekkerveld bleef overeind en na 94 minuten vond de leidsman het tijd voor het einde.
3 belangrijke punten voor Bekkerveld, zondag wacht de thuiswedstrijd tegen concurrent LHC. Weten deze mannen ook hier te winnen dan is er weer aansluiting van de middenmoot. LHC heeft echter de punten ook hard nodig. De blauwwitte zebra’s zullen dus vol aan de bak moeten.
Kom ze aanmoedigen zondag 1-12-2019 om 14.30u op sportpark A Gene Bek te Heerlen