Hoofdmenu

Grote teleurstelling

 

De teleurstelling was groot bij de vrouwen van Schaesberg na afloop van de uitwedstrijd tegen Wittenhorst.
De vrouwen hadden zojuist de wedstrijd tegen Wittenhorst met 1-0 verloren en dat was compleet tegen alle verhoudingen in.
Er was maar een ploeg die verdient had om te winnen en dat was Schaesberg. Maar voor de tweede week op rij kon de ploeg zich zelf niet belonen.
Drie hele dikke kansen kreeg de ploeg maar men scoorde niet. Witthorst kreeg er eentje en benutte dat kansje wel. 1-0. Hoe effectief maar hoe onverdiend.

Schaesberg speelde een hele goede organisatorische wedstrijd. Misschien wel de beste van het seizoen. Wittenhorst kreeg geen enkele uitgespeelde kans en moest het hebben van een enkele hoekschop. Schaesberg trad aan met een verrassende linksback namelijk Bouklas Tagliafico. En wat speelde ze fel en goed. De vooraf als beste aanvalster te boek staande rechtsbuiten kreeg geen poot aan de grond in deze wedstrijd. Maar het hele team speelde prima, en probeerde via geduldig spel de kansen uit te spelen.
En dit lukte ook. Zo was de eerste grote kans voor Vera. Ze lepelde de bal prachtig over de keepster maar ook voorbij het doel.
Niet heel veel later kreeg Lois na een vrije trap de bal op de 11 meter vrij voor het doel maar ook zij schoot over.

Na Rust was het opnieuw Schaesberg dat een grote kans kreeg. De achterhoede van Wittenhorst werd goed onder druk gezet en dat leverde een verkeerde terugspeel bal dwars door het eigen 16 m gebied op. De zeer alert reagerende Sylvana schoot de bal voorbij de keepster maar wel op de lat. En ook de rebound kreeg Melanie niet in het doel. Zo bleef het dus 0-0.
Wat volgde was een rommelige fase waarin Schaesberg de bal maar niet weg kreeg uit haar eigen 16 m. En bij een van de voorzetten belande de bal op de 5 m voor de voeten van een speelster van Wittenhorst die via Maus raak schoot. 1-0.
Schaesberg was nu even van slag mede ook door wat rare beslissingen en een rare grensrechter van de tegenpartij. Nadat de ploeg zich weer hervond probeerde het een slotoffensief.
Stephanie beukte in een duel om de bal de keepster om maar de vrij komende bal viel niet gunstig. Ook enkele prima hoekschoppen leverde te weinig gevaar op.
En zo eindigde voor de tweede week op rij een wedstrijd die de ploeg had moeten winnen maar niet won omdat het de eigen kansen niet benutte.
Maar als we het vertoonde spel kunnen vasthouden en uitbouwen dan is er geen vuiltje aan de lucht en komen de doelpunten weer vanzelf.
Let go girls zondag gaan we er weer voor.

Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)