Bijdrage voor een VVV Heerlen Parkstad Experience van Visit Zuid-Limburg

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Gemeente Heerlen is enthousiast over het voornemen van Visit Zuid-Limburg (voorheen VVV Zuid-Limburg) om in Maankwartier een nieuwe VVV Heerlen Parkstad Experience te vestigen. Op die locatie ervaart de bezoeker straks via interactieve storytelling het verhaal van Heerlen en de regio Parkstad door de tijden heen; de Romeinse tijd, de Middeleeu-wen, de Mijntijd, de Slooptijd en de Nieuwe tijd. Het is de bedoeling dat de Experience in de zomer van 2020 open gaat en het fysieke visitekaartje gaat worden van Heerlen en de regio. Als tegemoetkoming in de kosten voor de inrichting en voor innovatieve digitale presentatiemiddelen is een maximale gemeentelijke subsidie van €125.000,- beschikbaar. Parkstad Limburg is ook een bijdrage gevraagd.
Het concept van de huidige winkel van Visit Zuid-Limburg aan de Bongerd is verouderd en past niet meer bij het profiel dat Heerlen nastreeft. Daarnaast is Maankwartier voor veel bezoekers de toegangspoort tot Heerlen en Parkstad. Doel van de Experience is om het bijzondere transitieverhaal van Heerlen en Parkstad te etaleren en bezoekers en inwoners attractief te informeren en te inspireren. Door verhalen, objecten, routes en evenementen aan de tijdlijnen te koppelen wordt het verhaal van Heerlen en Parkstad verteld. Die reis begint bij de Experience in Maankwartier, een attractie op zichzelf. De inhoud van de tijdlijnen wordt de komende periode samen met deskundige en betrokken Heerlenaren vorm gegeven.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie