In de week van speeldag 5 was Tonny Alfonso ‘Speler van de week‘. Ook deze week (9) valt hem deze eer te beurt. Daarmee is Tonny de eerste speler die voor de 2e keer het bokaaltje in de wacht sleept. Tegen RKVVM zette Tonny als centrale middenvelder wederom de lijnen uit. Ook nú was hij de man van de lange pass op maat, slimme steekballen en eindpass. Ook zorgt hij voor creativiteit in het spel en de balans op het middenveld. In het duel tegen RKVVM nam hij de eerste treffer voor zijn rekening. Tonny heeft zijn draai onder de nieuwe trainer gevonden en wordt daarmee steeds bepalender voor het team. Proficiat Tonny!

Wie wordt de volgende speler van de week? De winnaar wordt zondag 1 december as. na het thuisduel tegen koploper Leonidas Wolder bekend gemaakt in de kantine.

FC Gulpen wint Krijtland derby!
RKVVM versus FC Gulpen stond na veel jaren weer een keer op het programma in competitieverband. Dit duel kende deze keer een bijzonder karakter, gezien de innige samenwerking die beide verenigingen onderhouden in de vorm van de SJO Krijtland, waarin daarnaast SV Sibbe participeert.
Om die goede samenwerking te onderstrepen speelden de jeugdteams JO10-1 en JO10-2 voorafgaand aan de clash tussen de standaardteams een onderling duel, onder grote ouderlijke belangstelling.
Deze belangstelling bleef groot toen uiteindelijk om 14.30 uur de wedstrijd in gang werd gefloten door het jeugdige arbitraal talent D. van Riet. Nadat de spelers waren bekomen van de “champions league”-waardige opkomst met een line-up met jeugdspelers, een heuse tune en vuurwerk ontspon zich een duel, waarin FC Gulpen voor rust de bovenliggende partij was. Diverse kansen werden uitgespeeld, maar Julian Stassen, Robin Horbach en Gian Huijnen wisten het net niet te vinden. De gastheer RKVVM kon daar slechts enkele plaagstootjes tegen overzetten. Na 25 minuten spelen kreeg RKVVM een vrije trap op circa 18 meter van het doel. Met een fraaie krul verdween deze vrije trap over de muur in de linkerbovenhoek. FC Gulpen keeper Stef Peters had het nakijken. Nadat de ploeg van Mike Zwartjes deze tik had verwerkt ging het verder op de aanvallende voet en bleef kansen creëren. Uiteindelijk werd deze dadendrang beloond. Tonny Alfonso werd in de 35e minuut vrij gespeeld. Hij bleef, alléén voor de doelman van RKVVM koel en zette de terechte 1-1 op het scorebord. Ook in het restant van de 1e helft bleef Gulpen verzuimen afstand te nemen, waarbij ook de paal redding bracht voor de thuisploeg.
Na rust beet RKVVM plots van zich af. De jeugdige hekkensluiter zocht de aanval en zette de verdedigers van FC Gulpen aan het werk. De Gulpense verdediging gaf echter geen krimp en ook sluitpost Stef Peters weigerde te capituleren. Ook de lat bracht een keer redding voor FC Gulpen. Nadat de storm van de thuisploeg ging liggen, sloegen de voorwaartsen van Gulpen keihard toe. Inze Straat zorgde als invaller voor de 1-2 en niet veel later besliste Julian Stassen deze derby (1-3). FC Gulpen ging uiteindelijk terecht met de zege aan de haal en heeft als nieuwkomer een prima start in de 4e klasse A met een gedeelde 5e plek.
Partner RKVVM zal de komende weken op zoek gaan naar de benodigde punten, die op basis van het vertoonde spel van zondag niet uit kunnen blijven. FC Gulpen kan komende week onbevangen de strijd aangegaan met de ongenaakbare koploper Leonidas Wolder.