Wereldlichtjesdag Heerlerheide-Heerlen 2019

Zondag 8 december Algemene Begraafplaats, Kampstraat Heerlerheide Dat een jaar, weliswaar gevoelsmatig, snel om gaat is in deze moderne tijd zeker ook van toepassing. Dat is in het onderhavige geval ook van toepassing bij de beleving van ieder jaar weer terugkerende evenementen. Hieronder valt ook de organisatie van Wereldlichtjesdag in Heerlerheide-Heerlen. Het is dan al, jawel ook een teken aan de wand hoe snel alles gaat, inmiddels alweer voor de achtste maal dat dit lovenswaardige herdenkingsevenement gehouden gaat worden.

Dit jaar 2019 zal dit zijn op zondag 8 december a.s. Wereldwijd worden op deze zondag om 19.00 uur, zijnde de vorming van een ketting, kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Daarmede wordt een bijdrage leveren aan deze ketting van licht die dan rondom de wereld wordt gelegd door samen te komen op de begraafplaats. De herdenking begint overigens om 18.00 uur en eindigt rond 19.15 uur. De begraafplaats aan de Kampstraat is vanaf 17.45 uur toegankelijk (enkel via de hoofdingang)

Het verliezen van een kind is niet aan leeftijd en tijd gebonden. Daarom laat de organisatie weten dat iedereen van harte welkom is. Heel belangrijk van aard is het gegeven dat ieder monument/grafstenen van alle overledenen, die op deze begraafplaats rusten, zullen verlicht worden. Niettemin staat het ook voor iedereen vrij om zelf ook kaarsen mee te nemen.

Opening bijeenkomst wordt gedaan middels een woord van welkom door Anton Kleintjens. Hij zal de aanwezigen ook door het programma leiden. Het openingsgedicht wordt vertolkt door Ellen van der Ven-Gielkens, terwijl de muzikale omlijsting wordt verzorgd door leden van de Koninklijke Fanfare St. Joseph. Rond de klok van 18.40uur ontvangen alle aanwezige een verlichte lampion en zal er gezamenlijk, onder begeleiding van de fanfare, een korte rondgang over de begraafplaats gemaakt worden.

Na het ten gehore brengen van het lied “blijf mij nabij” door Sandra Bongers van de Kon. Fanfare St.Joseph Heerlerheide, zal om 19.00 uur één minuut stilte in acht genomen worden. Vervolgens wordt de bijeenkomst besloten middels het ontsteken van de fakkels.
Evenals voorgaande jaren zorgen vrijwilligers van het organisatiecomité voor koffie en warme chocomel.

Voor verdere info en het volledige programma wordt verwezen naar de website:
www.wereldlichtjesdagheerlen.nl Het organisatiecomité en alle vrijwilligers heten iedereen dan ook van harte welkom.

Overigens is de organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele (im)materiële schade

Archieffoto Wereldlichtjesdag 2019 Heerlerheide

 

Geef een reactie