Op initiatief van de gemeenteraad is eind 2017 het Levensbomenbos Kerkrade aangelegd. Hier zijn meer dan 300 bos- en fruitbomen geplant door en voor inwoners van Kerkrade. De bomen zijn bijvoorbeeld geplant door (groot)ouder(s) van een (klein)kind, voor een huwelijk, maar ook ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon.

Plantdag fase 2: zaterdag 30 november 2019
Het Levensbomenbos Kerkrade krijgt een vervolg op zaterdag 30 november aanstaande. Op deze dag zullen 90 geadopteerde fruitbomen worden geplant op de nog beschikbare grond. Daarmee wordt het Levensbomenbos op deze locatie afgerond. Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn de adoptanten in de gelegenheid om hun boom persoonlijk te planten. De adoptanten hebben een persoonlijke uitnodiging voor de plantdag ontvangen, vergezeld door een boomlKaartje Locatie Levensbomenbos Kerkradeabel en boomcertificaat als bewijs van adoptie.

Verbinding
Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte) is blij met de overweldigende belangstelling. “Het enthousiasme bij inwoners was al merkbaar in de vorige fase en aangezien er voldoende ruimte is om deze uitbreiding op deze plek mogelijk te maken hebben we ervoor gekozen om dit te doen. We bekijken komende tijd de mogelijkheden om ook op andere locaties een Levensbomenbos in te richten.” De 90 resterende beschikbare bomen op de huidige locatie waren namelijk binnen 4 dagen ‘uitverkocht’. “Het Levensbomenbos zorgt daarmee niet alleen voor een mooie verbinding tussen natuur en stad, maar ook voor een waardevolle verbinding tussen onze inwoners,” aldus wethouder Weijers.

Het Levensbomenbos ligt op het plateau tussen de Hamstraat en de Parallelweg. Het is geen park, maar heeft het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en bomenweide.

Kaartje Locatie Levensbomenbos Kerkrade

Archief fotoLevensbomenbos

Geef een reactie