Op een zonnige herfstmiddag werd op Sportpark Terwaerden het Landgraafs onderonsje tussen UOW’02 en Kakertse Boys afgewerkt. Een groot aantal toeschouwers stond langs de lijn om de derby te aanschouwen.

De wedstrijd startte, iets na half 3, met het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Rutten. UOW’02 pakte direct het initiatief en liet zien dat het snel een doelpunt wilde maken. De gasten uit de Kakert wilden hier logischerwijs niet aan meewerken en probeerden het UOW’02 lastig te maken door met de gehele ploeg op hun eigen helft te gaan verdedigen.

Het tempo lag in de eerste 30 minuten vrij laag en kansen waren op een hand te tellen. Zo’n 5 minuten voor rust verscheen Tom Dautzenberg, na een goede steekpass van Stijn van Rhenen, voor het doel van keeper Nikkie Veltman. Dautzenberg raakte de bal niet perfect, maar wist UOW’02 toch op voorsprong te schieten. Hiermee stond een 1-0 ruststand op het scoreborg.

Na rust was het spelbeeld niet anders, maar viel de score wel veel hoger uit. UOW’02 zette aan en Kakertse Boys kon het tempo niet meer bijbenen. Kay van Haaren scoorde al vroeg in de tweede helft de 2-0. Vlak hierna kreeg Stijn van Rhenen een terechte penalty en schoot hij deze zelf binnen, 3-0.

Kay van Haaren liet zien het op zijn heupen te hebben en zette UOW’02 met 3 doelpunten op een 6-0 voorsprong. Een loepzuivere hattrick +1.

Het slotakkoord was voor de ingevallen Rik Joosten, die vanaf links op snelheid de verdediging van Kakertse Boys te kijk zette en de 7-0 binnen schoot.

Een mooie, krachtige overwinning van UOW’02 op de buren uit de Kakert.

Archieffoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie