Harmonie St. Michaël uit Schaesberg speelt op mooiste Weihnachtsmarkt in de Euregio

De Duitse Tv-zender WDR riep de Weihnachtsmarkt in Merode al eens uit tot de mooiste kerstmarkt van Noord-Rijnland-Westfalen. Begrijpelijk. De kerstmarkt in een van mooiste renaissance kastelen van Maas-en Rijnland roept een ouderwets mooi en warm kerstgevoel op. Van de partij op de kerstmarkt die tot 22 december geopend is, is ook Harmonie St. Michaël uit de wijk het Eikske van de Landgraafse kern Schaesberg. Het korps bestaat uit ongeveer 45 muzikanten.
Merode, een Märchenschloss uit de twaalfde eeuw, is te vinden in Langerwehe, gemeente Düren, op 20 minuten rijafstand van Aken. De Weihnachtsmarkt in Merode is de mooiste en meest romantische in de Euregio. Hoogwaardig vak handwerk, spectaculair lichtspektakel en bijzondere muziekoptredens. Merode is gebouwd in 1174, een tijd een dat Duitsland, België en het koninkrijk der Nederlanden nog niet bestonden. De waterburcht wordt bewoond door een oud adellijk geslacht met Belgische, Duitse en Nederlandse wortels. De Merode -familie, een familie van de hoge Belgisch adel, denkt, leeft en handelt in Europese geest. Daar loopt geen barrière doorheen. En al helemaal geen Euregionale. Het verklaart waarom naast topsolisten bijvoorbeeld ook regionale toppers als de harmonie St. Michael uit Landgraaf voor sfeerinjecties zorgen op de kerstmarkt.
Sfeer en ontspannen zijn de toverwoorden op Merode. Beschermd door de imposante gevel van de binnenplaats van het kasteel, maar ook in het ruime park glanzen duizenden lichtjes, kaarsen, lantaarns en fakkels in een zacht, sfeervol licht. Open haarden zorgen voor gezellige warmte en comfort. Traditionele ambachtslieden produceren unieke stukken. Geen commerciële kitsch en ‘eerlijke’ prijzen, om die reden is het standgeld bewust zeer laag gehouden.
Een hoofdrol op de “romantische kerstmarkt’ vervult het culturele programma. Elke avond zorgen uitstekende zangers en muzikanten voor een ‘Besinnliche’ kerstsfeer. En soms ook voor opwekkende hilarische impulsen. Voor mooie momenten zorgt ook altijd weer het ‘Meroder Christkind’, dat dagelijks om 17.00, 18.00 en 19.00 vanuit een toren liefdevol kerstgedichten voorleest. Top is ook de dagelijkse afsluiter met een trompettist die op imponerende manier ‘Stille Nacht’ blaast.
De Weihnachtsmarkt in Merode is geopend tot 22 december. Voor openingstijden, entree en het culturele programma zie: www.weihnachtsmarkt-merode.de

Weihnachtsmarkt Merode

Geef een reactie