Op de  FotoHet bestuur van het Catharina Hoes en wethouder Leo Jongen blikken met trots terug op de renovatie van het gemeenschapshuis.

Met het evenement Sjtoots op de Hoots wordt het Catharina Hoes op zaterdagavond 30 november 2019 officieel heropend. “Met de succesformatie Wir sind Spitze! en DJ én buurtbewoner Lex Nelissen wordt het gemeenschapshuis aan de Lambertistraat feestelijk in gebruik genomen”, zegt voorzitter van het Catharina Hoes Lou Nijsten. “Het Catharina Hoes is midden in de wijk Holz een belangrijke voorziening voor inwoners en verenigingen; met de renovatie is dit mooie gemeenschapshuis weer klaar voor de toekomst”, concludeert wethouder Leo Jongen (Welzijn) tevreden.
Catharina Hoes
Penningmeester Wiel Holten geeft aan dat het Catharina Hoes een multifunctionele accommodatie met meerdere zalen en gezellige ruimtes is. “Het gemeenschapshuis is in 2010 bouwkundig gerenoveerd. Het gebouw werd in eerste instantie gebouwd als lagere school voor de jongensschool St. Tarcisius. Tegenwoordig is het te gebruiken voor feesten, vergaderingen, koffietafels en nog veel meer mogelijkheden. De grote zaal met een frisse uitstraling is uitermate geschikt voor feesten van allerlei aard. Tevens beschikt het Catharina Hoes over een eigen parkeergelegenheid achter het gebouw én het Catharina Hoes is rolstoeltoegankelijk”, aldus Wiel Holten.

Vernieuwingen binnen
“Afgelopen periode is het café compleet vernieuwd, zijn inventarissen vervangen, is elektra aangepast en airco aangelegd, zijn de patio en voorgevel geverfd en is de voortuin volledig onder handen genomen. Zowel deze grootschalige aanpak als de renovatie in 2010 hebben het doel van het gemeentelijk beleid ‘sociaal investeren in mensen en wijken’ hier zeker bereikt. Op deze plaats willen wij ook de exploitant Jack en Gerie Wolter en hun personeel danken voor hun grote betrokkenheid bij de exploitatie van het Catharina Hoes. Dankzij hen is het gemeenschapshuis daar waar we nu zijn” sluit secretaris en technisch beheerder Hay Erkens tevreden af.

Sjtoots op de Hoots
“Na maanden van noeste arbeid zijn wij trots om ons geheel vernieuwde Catharina Hoes te mogen heropenen met een spetterende feestavond”, vervolgt Lou Nijsten. “Wij openen de zaal om 19.30 uur en om 20.00 uur begint de feestavond met Wir Sind Spitze!. Samen met DJ Lex Nelissen wordt Sjtoots op de Hoots een avond die je niet mag missen”.
De kaarten kosten € 5,00, inclusief 1 consumptie en loterijdeelname, en zijn uitsluitend verkrijgbaar via voorverkoop bij het Catharina Hoes, Bemelmans Optiek en Kantoorvakhandel Buck Office.

 

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie