Hoofdmenu

Alzheimercafé Parkstad Limburg dindsdag 14 januari 2020

 

Diagnostiek bij dementie. Goede diagnostiek geeft, via het gebruik van methoden en technieken, een antwoord op de vraag om welke ziekte of aandoening het gaat. Het stellen van de juiste diagnose is belangrijk! Als de diagnose gesteld is, kan de behandeling hierop afgesteld worden. Bij een verkeerde diagnose kan de daarop volgende behandeling schade toebrengen aan de patiënt. Daarom is het goed dat de wetenschap voortdurend zoekt naar nieuwe wegen om zuiver te diagnosticeren. Dit is zeker ook van belang voor dementie. Juiste diagnose en behandeling kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van de patiënt en ook de mantelzorger helpen. Daarom is goede samenwerking tussen de patiënt, mantelzorgers en professionals van groot belang. Daarnaast moeten wij ons realiseren dat elke persoon anders is en dan ook anders op de aandoening of ziekte en de behandeling reageert.

Patrick Dobbelstein (Specialist Ouderengeneeskunde bij Mondriaan) gaat deze avond in op diagnostiek bij mensen met het vermoeden van dementie.

De presentatie wordt gehouden in de grote recreatiezaal van het Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 in Heerlen. Tevoren aanmelden is niet noodzakelijk en zoals altijd zijn entree, koffie en thee gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur starten we met het programma. Omstreeks 21.30 uur sluiten we de avond af.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Frits Schlosser tel. 045 – 521 3455. Of met het secretariaat: dhr. L. Pieters, Quaedvlieglaan 13, 6371 HA Landgraaf, tel. +31(0)6 – 1336 5008.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno