Het Bernardinuscollege i.s.m. Aischylos.com nodigt u uit:

Cultuurhuis Heerlen

Sittarderweg 145

Dinsdag 4 februari 2020

Aanvang 19:30 uur

Entrée €5

 

In het verre Tauris, gelegen voorbij de Botsende Rotsen, aan de noordkust van de Ongastvrije Zee, slijt Iphigeneia haar dagen als priesteres van de godin Artemis. Iphigeneia, de dochter van de grote koning Agamemnon, aan de vooravond van de Trojaanse Oorlog ogenschijnlijk door haar vader geofferd om de tocht naar Troje mogelijk te maken, was gered door de godin en meegenomen naar het barbaarse Tauris, om daar als priesteres te dienen. Haar droeve taak is het om toevallig aan land gekomen Griekse zeelui klaar te maken voor een wisse dood, als offer voor dezelfde godin die haar ooit gered had.

Dan klauteren twee jongemannen de kust van Tauris op. Grieken, vrienden, dapper van hart en bewust van het gevaar dat ze lopen. Jongens met een missie, een gevaarlijke missie: het stelen van het beeld van Artemis uit haar tempel, om het mee te nemen en te doneren aan de Atheners.

Van hieruit neemt de Griekse tragediedichter Euripides ons mee in een verhaal dat zich even krachtig en listig ontrolt als zijn hoofdrolspelers. Hoe het afloopt? Kom kijken op dinsdag 4 februari 2020 in het Cultuurhuis, hoe 60 leerlingen van 5 verschillende scholen uit Nederland en Wallonië in spel en muziek het stuk voor u vertolken.

Info:

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
Reserveren: of 045-5612121
info@cultuurhuisheerlen.nl
http://www.cultuurhuisheerlen.nl

Maarten Grond

Docent klassieke talen Bernardinuscollege

Projectleider Aischylos

(mj.grond@bernardinuscollege.nl)

Foto Bernardinuscollege

 

 

Geef een reactie