Hoofdmenu

Column van volleybal club Landgraaf

 

 

Het was afgelopen zaterdag een zeer opvallende competitiedag. Want voor het eerst dit seizoen volgens ons wonnen alle seniorenteams van VCL op dezelfde dag hun wedstrijd en ook nog 2 van de 3 jeugdteams. De uitslag 3-2 kwam meerdere keren positief voor en 3x zelfs na een 0-2 achterstand. De toon hiervoor heeft Dames 1 de laatste 2 thuiswedstrijden gezet want toen boog men telkens een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Doorzetten en ervoor blijven gaan loont zich dus blijkt nu wel weer. Dames 1 verraste verder met een zeldzame 3-1 zege op vreemde bodem en die was hard nodig want thuis neemt men nog niet genoeg afstand van de directe opponenten die ook onderin verblijven. Deze punten tellen dubbel. Dames 2 toonde ook karakter door sterk terug te komen en 3 heel belangrijke punten mee huiswaarts te nemen in de strijd om lijfsbehoud. Voor Dames 3 blijft het jammer dat ze net in de mindere poule zijn gebleven met zwakke tegenstanders. Heren 1 kwam op bezoek bij PSV eveneens goed terug en met 3 punten in de zak richting Landgraaf behield men de aansluiting met de naaste concurrenten. Zaterdag hebben ze thuis tegen Hands Up weer een cruciale match voor dubbele punten te spelen, waarin veel duidelijk gaat worden over het vervolg van de rest van het seizoen. Heren 2 kreeg voor het eerst eens zware tegenstand te duchten en leek ook voor het eerst dit seizoen het onderspit te moeten gaan delven. Maar net op tijd wakker geworden werd een directe concurrent voor de titel toch nog net op zij gezet. Dit overzicht heb ik maar wat groter gemaakt als anders, omdat de beschouwingen van ons aller Dre helaas niet meer verschijnen.

Nieuws in de week-of dagbladen over het volleybal is belangrijk om aandacht voor deze sport te blijven behouden. PARKSTAD ACTUEEL bv wil onze columns overnemen bij hun op de website en dat vinden wij een goede zaak. Weekblad TROEF die altijd veel plaatste is verdwenen en nu alleen nog online te bekijken wat jammer is maar onvermijdelijk en weekblad VIA LANDGRAAF komt nu alleen nog bij abonnees van DE LIMBURGER direct in de bus en kun je wel nog op een aantal andere losse plaatsen krijgen. Ze zijn ook online te aanschouwen. Daarom is acteren op een bepaald niveau noodzaak om ervoor te zorgen dat men ook erover blijft schrijven. Nu zakken de clubs uit het zuiden jaar na jaar telkens met en met wat verder weg en de neerwaartse spiraal lijkt nog niet te gaan stoppen hebben we de indruk. Stel dat de Heren van VCL het niet gaan redden dan missen we de derby’s tegen Flamingo’s ‘56 en de altijd speciale wedstrijd tegen Volley Tilburg 2. En ook zal het duel dan tegen de kampioenskandidaat in de 3e divisie GEPEDIA uit Tilburg waar onze voormalige spelverdeler BART KREUKELS nu trainer/coach is aan onze neus voorbijgaan. En of VC Voerendaal dan nog in de 3e Divisie staat en VC Sittardia die nu met een straatlengte voorsprong op de titel in de promotieklasse afstevenen die overstap dan ook daadwerkelijk gaat maken met maar 1 team spelend is ook maar afwachten. Er zijn wel meer zuidelijke clubs en dan met name uit het midden en noorden in de 3e en dat is dan wel weer een leuk aspect ervan. Resumerend kunnen we de conclusie trekken dat fusies in de toekomst niet te vermijden zijn om langer nog op een behoorlijk niveau mee te blijven spelen in zuidelijk Limburg !

We hebben in de gang bij de kleedlokalen tegenover de ingang van de trappen naar de tribune een prikbord staan waar informatie op wordt gehangen over VCL en het volleybal in het algemeen. En dat is ook belangrijk om iedereen op de hoogte te houden van alles wat er speelt. De plaats waar het bord hangt lijkt ons ideaal, want men loopt er vaker langs of blijft er regelmatig staan om iets af te spreken of op iemand te wachten. Bij binnenkomst van de sporthal door de buitendeur staan links en rechts ook nog 2 borden waar van alles op hangt, maar de praktijk heeft uitgewezen dat men daar over het algemeen wat sneller doorloopt vanwege de kou en tocht. Maar diegenen die echt geinteresseerd zijn in van alles werpen er toch wel een korte, snelle of langere blik op.

De volgende keer vertel ik iets over het CARNAVAL wat dan voor de deur staat en nu ook een prominente plaats inneemt bij VCL.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno