In Klimmen zal men de volgende keer verlangend uitkijken naar bezoekjes van KVC Oranje. Deze zondag mochten drie teams uit Bleijerheide op pad naar vv Hellas en dat werd geen onverdeeld succes voor de Kerkradenaren. KVC Oranje 5 sleepte op Sportpark De Schrub nog een puntje in de wacht tegen vv Hellas 3 (2-2), maar het tweede en de hoofdmacht kregen een dikke nederlaag te slikken met respectievelijk 4-0 en 6-0.


De eerste elftallen van de beide clubs deden voorafgaande aan de onderlinge confrontatie op de ranglijst van 3A nauwelijks voor elkaar onder. Een spannende wedstrijd leek in het verschiet te liggen. Dat duurde deze keer niet lang. Na pakweg een half uur was de strijd in feite gestreden.
De eerste kans was voor KVC Oranje. Na amper drie minuten vocht Niels Lanckohr zich op rechts langs een tweetal tegenstanders en leverde een strakke, lage, voorzet af. Ritchie Vienerius leek voor de 0-1 te kunnen gaan zorgen, maar kwam bij zijn poging een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. Bij de daaropvolgende vliegensvlugge tegenaanval brak Jeroen Oostindië op links uit. Hij leverde een panklare voorzet af die bij de eerste paal kiezelhard werd ingekopt door Reno Baggen, een doelpunt om in te lijsten, zeker als je hart bij vv Hellas ligt: 1-0.


Amper vier minuten later was het opnieuw raak, weer voor de thuisclub. Bij een onnodig onderling duel tussen de beide aanvoerders Reno Baggen van vv Hellas en Martijn Sangen van de bezoekers kwam eerstgenoemde als winnaar uit de strijd, controleerde de bal uitstekend en liet doelman Lars van der Weide van KVC Oranje van dichtbij kansloos: 2-0. Rond het half uur een herhaling van zetten. Nu profiteerde Max Frenken door in de rebound voor 3-0 te zorgen.


De ellende was voor KVC Oranje niet meer te overzien. Het zou nog erger worden. Ritch Vienerius ging in de zestien van de thuisclub tegen de vlakte. Een fractie van een seconde gebeurde iets soortgelijks op de rand van diezelfde zestien met een speler van de thuisclub bij een duel met Marvin de Mey van KVC Oranje. Heel oranje-wit claimde een strafschop, maar scheidsrechter Henk Krekels uit Sittard had het anders gezien. Hij zag geen pingel, maar wel een geelwaardige overtreding van De Mey, diens tweede, met als gevolg dat hij vroegtijdig moest gaan douchen. Een (te) strenge straf voor Kekraadse middenvelder, ook in de ogen van een deel van de vertegenwoordigers van vv Hellas.


Na de hervatting ging KVC Oranje in ondertal op zoek naar resultaatverbetering. Dat lukte bijna bij een poging van Niels Lanckohr, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Floris Oostinidië. Jeroen Oostindië deed namens vv Hellas hetzelfde bij een poging van KVC-aanvoerder Martijn Sangen. Omdat KVC Oranje met zijn tienen ten aanval bleef trekken, ontstond aan de andere kant natuurlijk ruimte voor counters en kansen. Die kwamen er ook en Rob Dormans tekende voor de 4-0 door er eentje te benutten. De 5-0 kwam op naam van Stan Shotton. Hij verraste doelman Lars van der Weide van KVC Oranje met een prachtige lob van zo’n 30 meter: 5-0. Het slotakkoord was voor Ron Dormans. Hij bepaalde de eindstand op 6-0.
Voor KVC Oranje geldt dat deze week de scherven bijeen geraapt moeten worden om zondag thuis tegen SCM voor een ommekeer te kunnen zorgen. De ploeg van trainer Kevin Nowacki, vv Hellas, gaat vol vertrouwen richting Mheer om de strijd aan te binden tegen hekkensluiter BMR.

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie