Premier Mark Rutte opent jubileumeditie dansfestival schrit_tmacher

Hoog bezoek bij de 25ste editie van internationaal dansfestival schrit_tmacher. Niemand minder dan premier Mark Rutte reist op dinsdag 3 maart a.s. naar Heerlen om de jubileumeditie te openen. Hij wordt bijgestaan door wnd. burgemeester van Heerlen Emile Roemer en Oberbürgermeister der Stadt Aachen Marcel Philipp. Na het officiële gedeelte voert de Israëlische Vertigo Dance Company hun alom geprezen voorstelling ‘White Noise’ op. Het festival loopt van 3 maart t/m 5 april.

Van 3 maart t/m 5 april 2020 vindt de 25e editie van schrit_tmacher just dance! plaats. In dit jubileumjaar presenteert het festival een reis door verschillende danswerelden, die zelfs degenen die alles gezien denken te hebben zal verrassen. Vijf weken lang draait het op de podia in Heerlen, Kerkrade, Aachen (DE) en Eupen (BE) om niets anders dan dans. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht.

Internationale dans. schrit_tmacher, dat in het Duits ‘pionier, gangmaker’ betekent, doet zijn naam eer aan. Want, net als voorgaande jaren willen we deze jubileumeditie veel nieuws op de planken brengen met in het aanbod ook enkele spraakmakende premières. Festivalleider Rick Takvorian: ‘Onze troef is de focus op internationale dans. We kiezen bewust niet voor een specialisme.’ Het festival heeft daarnaast aandacht voor bijzondere coproducties. Met het concept generation2 is er een grensoverschrijdend dansprogramma voor jeugd en jongeren. En uiteraard kan de dansliefhebber zich weer onderdompelen in een uitgebreid randprogramma met lezingen, presentaties, films en expo’s.

Volg schrit_tmacher ook op Facebook en Instagram, of schrijf u hier in voor de schrit_tmacher nieuwsbrief.

Veelbelovende titels.schrit_tmacher is met ruim 19.000 bezoekers een van de best bezochte dansfestivals in de Benelux en de euregio. Het programma bevat in 2020 veelbelovende namen uit o.a. Israël, Engeland, Canada… en natuurlijk uit eigen land.

Ontvang 20% korting. Bezoek schrit_tmacher festival met korting! Vanaf 4 voorstellingen ontvangt u 20% korting op de totaalprijs. Dit gebeurt automatisch in uw winkelwagen bij het bestellen. Bestelt u op een later moment nog meer kaarten? Geen probleem, de korting loopt gewoon door.

Bekijk hier onder alle voorstellingen. Voor het complete programma met alle gratis randprogrammering gaat u naar schrittmacherfestival.nl.

Foto schrit_tmacher

 

Geef een reactie