Schaesberg geeft in blessuretijd de overwinning weg tegen Lindeheuvel/Heidebloem, 4-4

Gisteren stond er naar een aantal weken weer eens een competitiewedstrijd voor de deur, tegenstander was Lindeheuvel/Heidebloem. Schaesberg begon goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste goede kans. Noah versnelde langs zijn directe tegenstander, zijn voorzet kon net niet binnen gewerkt worden door Randy. Na een klein kwartiertje was het eerste afstandsschot op doel van de tegenstander gelijk raak, 1-0.

Schaesberg herpakte zich erg snel en kwam via Ante Backov, na een goede steekpass van Tristan v. Hoogdalem op gelijke hoogte, 1-1. Een paar minuten later was het Randy die Noah de diepte instuurde, Noah`s schot werd in eerste instantie gepareerd door de doelman, maar in de rebound scoorde hij de 1-2. Er leek weinig aan de hand voor Schaesberg in deze fase, echter Lindeheuvel/Heidebloem kwam via een goed genomen vrije trap op gelijke hoogte. De bal werd op 5 meter lijn binnengekopt en de stand was weer gelijk.

Schaesberg sloeg echter alweer vrij snel toe, opnieuw was het Ante die zijn tweede treffer van de middag maakte. Een goed lopende aanval tussen Scot Adriolo en Ante, werd door laatst genoemde keihard binnen geschoten, 2-3. Nog voor rust schiet Randy Quaedackers Schaesberg naar 2-4, op aangeven van Ante, ramt hij de bal in het doel. Schaesberg gaat dus met een goed gevoel de rust in.

Maar zoals eerder dit seizoen al eens is overkomen, wordt de voorsprong van twee doelpunten na rust opnieuw verspeeld. Schaesberg vergeet te voetballen de tweede helft, lijdt te makkelijk balverlies en laat zich onnodig terugdringen. Countermogelijkheden worden erg slecht uitgespeeld en 7 minuten voor tijd maakt Lindeheuvel/Heidebloem de aansluitingstreffer, 3-4. Vervolgens ontstaan er nog een aantal spannende minuten en laat de scheidsrechter lang naspelen. In de blessuretijd valt dan toch nog de gelijkmaker, 4-4. Heel Schaesberg baalt en de tegenstander is uiteraard door de comeback vlak voor tijd in hun nopjes.

Schaesberg is sinds 24 november 2019 nog steeds ongeslagen gebleven, maar verliest opnieuw twee onnodige punten. Hierdoor is de tweede periode helaas niet meer te halen voor Schaesberg. Volgende week start de laatste periode en zal Schaesberg er alles aan moeten doen om nog een prijsje te gaan pakken in de competitie.

A.s. donderdag speelt Schaesberg om 20 uur thuis tegen RKSVO voor de achtste finale van de beker, dit is natuurlijk ook nog een mooie kans om het seizoen extra glans te geven.