Met een maand competitiepauze en de carnaval vol in de benen, mochten we vandaag weer aan de bak. Enigszins ‘rustig’ hervatten zat er niet in, want we mochten gelijk uit naar Hulsberg.

Thuis werd het na een pittige partij 2-2. Hulsberg begon de wedstrijd zoals ze dat altijd doen, met veel energie en hoge druk. We hadden dit vrij goed onder controle, maar toch kwam de thuisploeg vaker voor het doel. Nadat de aanvoerder van Hulsberg een afgeslagen bal op de paal had gerost, kwamen ze toch op voorsprong. Een schot werd gekraakt wat een rebound opleverde waarop Sander Smeets vervolgens kansloos was: 1-0. In het vervolg van de eerste helft kwamen we terug in de pot en dit leverde enkele kansen op.

Ron werd 1 op 1 nog gestuit, maar daarna kregen we nog een goede kans. Luc Loozen gaf goed mee aan Michel van Dinther die getorpedeerd werd door de doelman maar wel de bal nog bij Kjell Kleijkers wist te krijgen. Hij kreeg een grote kans maar trof de enige overgebleven verdediger. Toch wisten we de stand gelijk te trekken voor de rust. Paul Consten stak diep op Michel die nu goed terugtrok op Kjell die kon binnen schieten. Een andere kans van Ron Starmans op aangeven van Kjell vloog over. Aan de overzijde zat Sander er nog enkele keren goed tussen. Na de pauze wisten we dat Hulsberg weer ging komen en helaas konden we dit niet tegenhouden.

Een voorzet schoot door en bij de tweede paal maakte Valentijn zijn tweede van de middag: 2-1. Sander zag hierna nog een bal hoog over vliegen van dichtbij, hield nog een vrije trap uit de kruising en wist de spits 1 op 1 te stoppen. We wisten dat er nog genoeg tijd was, maar kwamen er moeilijk doorheen. Na goed omgooien naar links maakte Michel andermaal een actie met voorzet. Kjell kon controleren en schieten, maar zijn poging werd geblokt. Ron Starmans rook de rebound en knalde uit de draai knap raak in de kruising: 2-2.

Met nog zo’n tien minuten te gaan wilde Hulsberg vol voor de winst gaan en wij probeerden gebalanceerd onze kansjes te ruiken. Sander stopte andermaal spits Horsmans 1 op 1 en hield ons wederom in de wedstrijd. Daarna vond de scheids het leuk geweest en konden we wederom met 2-2 van het veld. Hiermee houden we Hulsberg op 4 punten en zeker in een lastige uitwedstrijd direct na de carnaval zijn wij daarmee zeker de morele winnaar van de partij. We hebben fantastisch gevochten met z’n allen, van de keeper tot de aanval en dat heeft zich geloond. Volgende week RKTSV uit.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie