Na een lange pauze vanwege slechte weersomstandigheden en carnaval, stond voor RKHBS deze zondagmiddag het uitduel tegen Vaesrade op het programma. Toine Diederen stond na een lange periode van blessureleed weer onder de lat bij de ploeg van Mike Bisschops, waarbij gezegd moet worden dat jeugdkeeper Dave Delnoy de afgelopen wedstrijden prima voor de dag kwam als vervanger van de ervaren doelman van RKHBS.

Na een paar minuten van aftasten, nam RKHBS het initiatief en kreeg ook kansen. Milan Offergeld maakte zich knap vrij op links, zette de bal voor op Rens Hahnraths die maar net naast schoot. Even later kwam Milan in balbezit na een foute inspeelpass, omspeelde de keeper, maar schoot uit een moelijke hoek net voorlangs het doel. De openingstreffer viel echter aan de andere zijde. Een hoge bal van Vaesrade zijde werd niet goed weggekopt in het centrum van de verdediging van RKHBS, en de afvallende bal werd snoeihard binnen geschoten door een middenvelder van Vaesrade: 1-0. Niet meer dan een minuut later leek RKHBS de gelijkmaker aan te tekenen.

Tomyen van Lierop ging onder verdachte omstandigheden neer in de 16 meter, Yarin Meessen aarzelde niet, pikte de bal op en zette goed voor op Chendo Kolker die dit buitenkansje vanaf 10 meter voor de goal niet benutte en over schoot. Even later legde Thymo Griesenbrock de bal hoog voor de goal, en won Yarin Meessen het kopduel van zijn direct tegenstander. De lange doelman van Vaesrade kreeg maar net de vingertoppen tegen de bal, waardoor het leer op de lat belandde en in 2de instantie gepakt kon worden door de keeper. Even later was het weer Yarin Meessen die op de doelman stuitte, nu na goed voorbereidend werk van Tomyen van Lierop en Brian Amkreuz. Het gezegde van 3 maal is scheepsrecht kwam deze middag vlak voor rust uit.

Na een goede voorzet van Rens Hahnraths kopte Yarin Meessen tegendraads en onhoudbaar voor de keeper aan de 2de paal binnen: 1-1. Even later leek RKHBS zelfs nog op voorsprong te komen, maar de voorzet van de goed spelende Milan Offergeld werd niet op waarde geschat door Rens Hahnraths die de bal naast werkte.

RKHBS kwam heel goed uit de rust, en scoorde binnen 2 minuten. Thymo Griesenbrock legde terug op Steffan Wesche die van buiten de 16 meter de doelman van Vaesrade kansloos liet: 1-2. Op een gevaarlijke corner van Vaesrade na, die aan de 2de paal naast werd gekopt, was RKHBS nu heer en meester en kreeg meerdere kansen. Eerst schoot Yarin Meessen maar net over na een combinatie met Steffan Wesche, en even later stuitte Bram Bemelmans, die in de ploeg was gekomen voor Chendo Kolker, op de doelman van Vaesrade na een prachtige voorzet van Hendrik Jan de Jonge. Het was echter een verdediger van Vaesrade die de volgende treffer voor RKHBS op het scorebord zette.

Een verre uittrap van Toine Diederen werd fraai doorgekopt door Bram Bemelmans, waardoor Yarin Meessen richting het doel van Vaesrade kon opstomen. Met een uiterste inspanning kon een centrale verdediger van de thuisploeg de bal net nog raken, maar hiermee verraste hij zijn eigen doelman en scoorde hij met een fraaie lob: 1-3. RKHBS kreeg hierna de mooiste kansen, via Yarin Meessen, Bram Bemelmans, Milan Offergeld, en zelfs de sterk spelende centrale verdediger Koy Vinken, maar die werden allen gemist.

Hierdoor bleef een ‘anschlusstreffer’ in de lucht hangen, en de fysiek sterke Marvin de Winter was hier ook 2 keer heel dicht bij met een vrije trap en een fraai lobje dat maar net over ging. RKHBS bleef echter ondanks de vele gemiste kansen overeind en won verdient met 1-3.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen vv Bunde. Succes!