Het past precies In(ze) zijn straatje

Soms komende de dingen op het juiste moment. Inze Straat werd vóór de winterstop geprezen om zijn invalbeurten die hij afleverde. Ondanks het feit dat Inze nog mag spelen op de JO-19 ligt zijn focus en ambitie volledig bij het eerste elftal. Zoals het een jonge gretige speler betaamt wil hij in de basis spelen.
Geduld opbrengen is dan de boodschap die menigeen hem geeft. Maar dat is niet wat een jonge, ongeduldige en gedreven speler wil horen. Veel argumenten zijn dan aan dovemans oren gericht. Hij wil spelen, 90 minuten!! In de winterpauze werd FC Gulpen geconfronteerd met een aantal blessures. Dat betekende dat de basisplaats voor Inze Straat aanstaande was. Ware het niet dat de eerstvolgende drie competitieduels allen afgelast werden (RKHSV 2x en Geuldal). Het geduld van Inze werd op de proef gesteld, maar zondag jl., vertrok hij dan toch echt vanaf de aftrap. En hoe! Binnen 15 minuten trof Inze twee keer de roos met een hele knappe tegendraadse kopbal (2-0). In de tweede helft kwam daar nog een 3e treffer bij. Zonder enige twijfel werd Inze dus speler van de week.

FC Gulpen wint derby tegen Rood Groen LVC
Hoewel de officiële winterstop alweer enige weken voorbij is speelde FC Gulpen pas haar 1e  competitiewedstrijd sinds 2 februari jl. Ook Rood Groen kwam pas 2x keer in actie. Voor de trainers van beide ploegen was dan ook de grote vraag hoe hun teams de winterstop zijn doorgekomen. De gasten uit Vaals kenden bovendien een turbulent verlopen winterpauze, waarin afscheid werd genomen van twee vaste selectiespelers. Een moeilijke keuze voor de bestuurders van Rood Groen, maar wel een die respect verdient als je het teambelang (op langere termijn) boven de individuele kwaliteiten van individuen durft te stellen. Vanuit dat perspectief verliep het eerste bedrijf voor de gasten misschien niet eens onverwacht slecht. Binnen het kwartier, wist FC Gulpen via de uiterst gedreven Inze Straat twee keer het net te vinden. Met name de tweede treffer was een knappe goal. Een mooie aanval met een strakke voorzet van Gian Huijnen werd tegendraads ingekopt door Inze Straat.

De doelman van Rood Groen was daarbij volledig kansloos. Diezelfde Vaalser sluitpost zag zich enkele minuten later gedwongen een doorgebroken speler van FC Gulpen een scoringskans te ontnemen. Hij voorkwam daarmee de 3-0 voor FC Gulpen, maar liet ook de goed leidende arbiter Jonker geen andere mogelijkheid dan een rode kaart te trekken.  Getalsmatig ontstaat dan de verwachting dat het elftal (FC Gulpen) korte metten zal maken met het tiental (Rood Groen). Niets bleek minder waar. De gasten leken de boel organisatorisch met 10 spelers beter op orde te hebben. De bevestiging daarvan was de aansluitingstreffer (2-1), wat tevens de ruststand was.

Mike Zwartjes greep de theepauze aan om de organisatie van FC Gulpen weer op orde te brengen, waarmee het surplus aan spelers én kwaliteit in de 2e helft wél de doorslag gaf. FC Gulpen speelde nog steeds niet groots en de gasten bleven knokken voor iedere meter, maar FC Gulpen voerde de druk wel op, die een aantal kansen opleverde. Binnen het kwartier na rust viel dan ook de 3e treffer. Julian Stassen maakte fraai 3-1.
Slordigheden en een gebrek aan ritme aan Gulpen-zijde waren er de oorzaak van dat het verschil niet definitief gemaakt werd. Sterker, de gasten strafte slecht verdedigen meedogenloos af (3-2).
FC Gulpen schrok wakker en bracht de numerieke meerderheid in het veld direct weer tot uitdrukking. Wederom Inze Straat maakte dankbaar gebruik van de ruimte achter de Vaalser verdediging en omspeelde koel de Vaalser reserve sluitpost en liet het net bollen. Hij bepaalde daarmee in de 80e minuut de eindstand op 4-2. FC Gulpen speelde geen goede wedstrijd maar boekte wel een terechte en bovenal waardevolle zege.

Het gaat in deze fase van de competitie niet altijd om mooi en goed voetbal. Een resultaat boeken was heel belangrijk. Dat resultaat moet vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd, zodat de goede lijn van voor de winterstop weer opgepakt kan worden. Bovendien zullen deze én volgende week een aantal afwezige en geblesseerde spelers terugkeren, waardoor de selectie weer op volle sterkte komt. Met deze voltallige groep zal met vereende krachten ingezet worden op een zo hoog mogelijke klassering.  Volgende week is in Maastricht RKASV (Amby) de tegenstander. Deze ploeg zal de smadelijke 7-2 nederlaag eerder deze competitie in Gulpen recht willen zetten. RKASV is ook bezig met een opmars. Een tegenstander om serieus te nemen, temeer de verschillen in de 4e klasse A niet bijster groot zijn.

Tekst FC Gulpen

Geef een reactie