SEH’s gewoon toegankelijk voor niet-coronapatiënten

 

De SEH-posten (Spoedeisende Hulp) van de Limburgse ziekenhuizen, ook die van Zuyderland, zijn tijdens deze Corona-crisis gewoon toegankelijk en veilig voor patiënten met ernstige, acute klachten.

Ziekenhuizen merken dat er veel minder toeloop is bij de spoedeisende hulp van de categorie patiënten met bijvoorbeeld gebroken ledematen, pijn op de borst (hartaanvallen), stekende pijn in de onderbuik (blinde darmontsteking) of andere acute problemen die om snel medisch handelen vragen. Mogelijk komt dat omdat patiënten denken dat het ziekenhuis het al ‘druk genoeg heeft’ met de zorg voor coronapatiënten, of uit angst voor besmetting. Druk is het zeker, maar dat wil niet zeggen dat er geen tijd is voor andere patiënten die snel gezien moeten worden: de capaciteit daarvoor is aanwezig.

Bovendien hoeven patiënten niet bang te zijn voor besmetting met het coronavirus, mits men de inmiddels bekende regels om besmetting te voorkomen (minimaal anderhalve meter afstand houden etc.) in acht neemt. Daarnaast worden alle patiënten die de Spoedeisende Hulp bezoeken, nauwkeurig gescreend om te voorkomen dat mensen die geen corona hebben, in aanraking komen met degenen die mogelijk wel besmet zijn met het coronavirus

 

Geef een reactie