Geen activiteiten tijdens Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in kerkrade

In verband met het Coronavirus heeft de Oranjevereniging Kerkrade besloten om al haar activiteiten tijdens de maanden april en mei af te gelasten. Omdat de activiteiten niet door kunnen gaan roept de Oranjevereniging de inwoners van Kerkrade op om tijdens Koningsdag, op 4 mei en op 5 mei 2020 uitbundig te vlaggen. Dit als teken van saamhorigheid.

Op 4 mei is het de bedoeling dat de Nederlandse vlag halfstok wordt gehangen.

Op 5 mei mogen de vlaggen in top worden gehesen. Tijdens Koningsdag idem, en dan mag eveneens een oranje wimpel worden toegevoegd.

De Oranjevereniging is nog op zoek naar een manier om dit jaar nog stil te staan bij 75 jaar vrede, omdat dit op grootse wijze gevierd en herdacht zou worden.

Kaarsje tijdens Dodenherdenking
Tijdens de Dodenherdenking, op 4 mei, vraagt de Oranjevereniging de inwoners van Kerkrade en Herzogenrath om een kaarsje aan te steken om 19:45 uur en dit thuis op de vensterbanken te plaatsen. De vereniging herdenkt dan ook de slachtoffers van het Coronavirus. Na de twee minuten stilte zullen in Kerkrade en in Herzogenrath 10 minuten lang alle kerkklokken gaan luiden.

Geef een reactie