Online talkshow: Het Nieuwe Normaal | Nieuwe Nor

Het Nieuwe Normaal, een online talkshow over het leven in Parkstad tijdens en na de corona-crisis. Vanaf dinsdag 28 april presenteert poppodium NIEUWE NOR een wekelijkse online talkshow over Parkstad tijdens en na de corona-crisis. Tijdens de uitzending ‘Het Nieuwe Normaal’, die te volgens is via de Facebook-pagina van de Nieuwe Nor, zullen er telkens twee gasten aanschuiven op het podium van de NIEUWE NOR. Presentator Paul Dolhain bespreekt met hen – op gepaste afstand – de sociale, maatschappelijke en culturele implicaties van de huidige crisis

Tijdens de eerste uitzending van ‘Het Nieuwe Normaal’ op dinsdag 28 april ontvangt Paul Dolhain twee vertegenwoordigers uit de popcultuur: Johan de Niet, directeur van poppodium NIEUWE NOR en Wladimir Geels, professioneel muzikant. Nieuwe Nor directeur Johan de Niet licht de huidige situatie toe bij het poppodium dat sinds 12 maart haar deuren heeft gesloten. Uiteraard gaat het over de financiële impact van de corona-crisis voor cultuur- instellingen, maar ook hoe de NIEUWE NOR momenteel probeert haar culturele functie te vervullen en de vraag of het straks kan functioneren in een 1,5 meter samenleving.

Het perspectief van de muzikant wordt belicht door Wladimir Geels. De bassist van Rowwen Hèze was een van de eersten die geconfronteerd werd met de corona-crisis toen het geplande concert van Rowwen Hèze in Kirchberg in Oostenrijk op 10 maart werd afgelast. Bij thuiskomst in Nederland werd hij ziek. Wladimir werpt een licht op de financiële gevolgen voor een professioneel muzikant, maar we komen ook te weten hoe hij momenteel zijn dagen vult en wat hij denkt van de door het RIVM genomen maatregelen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie