Start bouw zorgwoningen in Voerendaal

Na een jarenlange voorbereiding is Holikiday B.V. deze week met de bouw gestart van 17 zorgwoningen op de locatie Klimmenderstraat 44-46.  Hiermee wordt een nieuwe duurzame invulling gegeven aan deze locatie met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Het plan in Klimmen bestaat uit het slopen van de bestaande bebouwing (voormalige buurtsuper en de naastgelegen woning) en het bouwen van een woonservicecomplex. Het complex is bedoeld voor kleinschalig geclusterd en verzorgd wonen, voor mensen die een zorgindicatie hebben voor de Wet Langdurige Zorg. In het wooncomplex worden 17 zorgappartementen gerealiseerd waarvan de meeste woningen in de sociale huur en enkele woningen in de middenhuur worden aangeboden. In het souterrain komen gemeenschappelijke ruimten en een bedrijfswoning voor de zorgondernemer. Er wordt een gemeenschappelijke tuin gerealiseerd achter het complex.

 

Exploitatieovereenkomst. In 2017 tekenden wethouder Peter Thomas en directeur M. Waals van Waals Vastgoed

B.V. een exploitatieovereenkomst voor de realisatie van 17 zorgwoningen aan de Klimmenderstraat in Klimmen. Met wederzijds goedvinden heeft Holikiday B.V. de ontwikkeling overgenomen van Waals Vastgoed B.V. Holikiday B.V. ontwikkelt en realiseert betaalbare kleinschalige woon-service-complexen voor kwetsbare ouderen met een AOW en/of een klein pensioen in dorpen,  waarbij de verbinding met de buurt wordt gelegd.

De oplevering van het gebouw is gepland voor maart 2022. Vanaf het moment dat de bouw klaar is zal Vivent, Het Andere Wonen, de zorg gaan verlenen aan de kwetsbare ouderen met een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg. Zij gaan ook de woningen verhuren.

Foto Gemeente Voerendaal

Geef een reactie