Vanaf 15 juni vaker en meer bezoek voor bewoners zorgcentra

 

De zorgcentra van Zuyderland gaan, na de voorzichtige eerste stap van twee weken geleden, de bezoekregeling op 15 juni flink versoepelen. Bewoners kunnen dan weer drie keer in de week op de eigen kamer bezoek ontvangen van één persoon per keer. Bezoek mag worden afgewisseld en mag telkens twee uur duren. Het is ook weer mogelijk om in de omgeving van het zorgcentrum samen een wandeling te maken.

Op dit moment zijn alle zorgcentra corona-vrij en dat moet uiteraard zo blijven. Daarom is het heel belangrijk dat iedereen, dus zowel bezoekers, bewoners en medewerkers, bepaalde afspraken in acht blijven nemen. We weten immers hoe risicovol het virus is en hoe snel het zich kan verspreiden. De zorgcentra blijven in de versoepeling dan ook de balans zoeken tussen veiligheid en welzijn. ‘We vinden het spannend om onze deuren weer te openen, maar we zijn ontzettend blij dat we nu eindelijk met dit goede nieuws kunnen komen’, zegt Ageeth Bijl, directeur van Zuyderland Care. ‘Het waren voor onze bewoners en hun naasten lange en zware weken’.

Uitgangspunt bij het bezoek zijn de huidige RIVM-richtlijnen. Het voornaamste daarbij is dat zowel bewoner als bezoek geen klachten heeft en dat de 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd.

Alle bezoekers worden wel geregistreerd. Ook is er een check bij binnenkomst en worden bewoners van en naar de afdeling begeleid. Verder is het belangrijk om te vermelden dat bezoek mogelijk is zo lang er op de afdeling geen besmetting met het coronavirus is vastgesteld. Als toch corona wordt geconstateerd, moeten we het bezoek voor die betreffende afdeling en in het belang van ieders veiligheid helaas weer beperken.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie