Hoofdmenu

Black Lives Matter muurschildering vernield!

 

zaterdag 27 juni een manifestatie in Heerlen

Start demonstratie: 17:00
Locatie: Burgemeester van Grunsvenplein te Heerlen

 

De grootste antiracisme mural van Nederland is vernield. De muurschildering gemaakt in de mural hoofdstad Heerlen, was een kunstzinnige reactie op de gruwelijke moord van George Floyd en tegen institutioneel racisme en discriminatie.

Een team van regionale kunstenaars wilde met het kunstwerk hun solidariteit tonen in de wereldwijde strijd voor inclusie en gelijkwaardigheid van zwarte mensen. De kunstenaars zijn in beraad hoe men het werk kan repareren

Wij betreuren dit incident en keuren dit ten strengste af. De destructieve en welbewuste provocatie van de vernieling, toont aan dat racisme en vooringenomenheid ook in het zuiden van Nederland serieus moet worden genomen en aan de kaak moet worden gesteld.
Desondanks zijn wij van Black Lives Matter Parkstad hierdoor gemotiveerd om op zaterdag 27 juni een manifestatie in Heerlen te organiseren om gemeenschappelijk een stem tegen onrecht, uitsluiting en voor solidariteit, eenheid en inclusie te tonen.

Black Lives Matter Parkstad is een grassroots organisatie die zich aansluit bij de vele antiracisme protesten die momenteel plaatsvinden over de hele wereld. De organisatie maakt zich zorgen om de stijgende discriminatiecijfers in Limburg en vinden dat ook in regio Parkstad het tijd is voor een duidelijke stem tegen racisme.

Wij geven het podium aan mensen die hun verhaal en ervaringen willen vertellen en zullen ons inzetten om awareness en verandering teweeg te brengen, met oog op inclusie en gelijkheidwaardigheid.

De organisatie kijkt uit naar een vreedzame manifestatie die de bewustwording en saamhorigheid onderstreept.

Black Lives Matter muurschildering vernield!

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno