Het samenwerkingsverband tussen UOW ’02 en LHC m.b.t. het meiden en vrouwenvoetbal gaat de volgende fase in. Komend seizoen wordt een start gemaakt met een tweede vrouwenvoetbal team. Voor dit team is aangevraagd om te mogen starten in de derde klasse (A categorie). Via de derde klasse willen we ons omhoog werken. Ons andere vrouwen team komt uit in de vijfde klasse en gaat ook elke wedstrijd voor de volle winst.

De succesvolle samenwerking tussen LHC en UOW ’02 gaat het vierde seizoen in. We hebben een visie en daar houden we aan vast zegt Patrick Mevissen (coördinator meiden- en vrouwenvoetbal bij UOW ’02). Ons doel is om elke voetballende meid of vrouw voetbal aan te bieden op haar niveau. Door onze krachten te bundelen hebben we een 110 tal voetballende meiden en vrouwen. We doen zelf aan opleiding vanaf de jongste jeugd. We laten de meiden voor hun eigen ontwikkeling zolang mogelijk tussen de jongens voetballen. Vanaf O15 bieden we meiden en vrouwen voetbal aan in meiden en vrouwen teams en zoveel mogelijk op hun eigen niveau.

Ron Rouschen (jeugdvoorzitter LHC en portefeuille meiden en vrouwenvoetbal) vult aan dat dit een logische vervolg stap is. We zijn ambitieus maar verliezen zeker niet het plezier in voetbal uit het oog. Daarom bieden we zowel recreatieve als prestatieve voetbal mogelijkheden voor de meiden en vrouwen aan. Samen met de KNVB hebben we vorig jaar een ontwikkelingsplan doorlopen voor het meiden en vrouwenvoetbal. Een technisch beleidsplan ligt klaar om uitgerold te worden. Werk aan de winkel voor komend seizoen. Zorgen voor een eigen opleiding en aanvulling vanuit de (eigen) jeugd is de enige kans op succes voor de toekomst. Komend seizoen gaan we aan de start met 3 meiden, 2 vrouwen teams en 1 veterinnen team.

Wim Berendsen Photography

 

 

Geef een reactie