Hoofdmenu

Im Memoriam Christel Tesselaar van SVN/BtB Consultancy

 

Gisteren ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid Christel Tesselaar op 85 jarige leeftijd is overleden. Uit eerbetoon aan een zeer dierbaar lid een terugblik op haar leven bij SVN.

Christel werd lid van SVN toen haar zonen Roy en Rene gingen voetballen. In het begin was dat even moeilijk, een zoon werd lid van SVN en de ander bij Waubachse Boys. Dat betekende dat Christel en haar man Cor iedere zaterdag om beurten met een van de jongens naar het voetbalveld gingen.
Na een tijdje was dat probleem verholpen omdat beide jongens bij SVN actief waren. Vele jaren gingen Christel en Cor ieder weekend met de jongens naar veel clubs in Limburg om de teams van SVN aan te moedigen.
Al snel werd duidelijk dat Christel meer wilde doen bij SVN. Eerst werd ze jeugdleidster, ze werd door de KNVB zelfs opgeleid tot hoofdleidster. Later werd ze leidster van meerdere seniorenteams tegelijk zowel op de zaterdag alsook op de zondag. Op vrijdagavond werd door Cor, Chris Kooy en enkele andere leden een kaartje gelegd in de kantine en was het heel gezellig tot in de late uurtjes.
In de jaren negentig brak een periode aan voor SVN en Christel waarmee zij heel veel respect heeft verdiend in de voetbalwereld, namelijk het opstarten van een G team. Jarenlang stond zij in weer en wind op het veld met haar jongens en later ook meisjes. Ook hierbij werden veel clubs in Limburg en zelfs in Brabant bezocht, waar SVN altijd gastvrij werd ontvangen omdat ze wisten dat ons G team een hele vriendelijke en leuke trainster had. Christel was dan ook een bekende persoonlijkheid binnen het G voetbalwereldje. Jaarlijks werden vele toernooien bezocht en daarbij was geen afstand te ver.
De jaarlijkse landelijke G voetbaldag in Barendrecht was een geweldig evenement waar Christel met enkele leden van ons G team met veel plezier naar toe ging. Een compleet verzorgde dag met aanwezigheid van bekende profvoetballers deed haar al weken van tevoren glunderen.
Na het overlijden van Cor bleef de band met SVN onverminderd sterk. Het G team floreerde als nooit tevoren, er werden zelfs een keer TV opnames gemaakt voor een landelijk programma. En altijd was Christel er als trainster maar zeker ook als steun en toeverlaat voor haar spelers en speelsters. Alles stond in teken van haar team en dat leidde tot enkele kampioenschappen die uiteraard uitbundig binnen de club werden gevierd. Meer dan 25 jaar leidde Christel het SVN G team!
Het organiseren van het kerstdiner voor de spelers en speelsters van het G team, de ouders en de vrienden en sponsoren van het G team, vond Christel geweldig om te doen. Samen met enkele vrijwilligers werd de kantine in kerstsfeer gebracht en kregen de teamleden een persoonlijke kerstwens en een aardigheidje van Christel onder het genot van een geweldig kerstbuffet. Iedereen genoot ervan en Christel was trots.
Naast haar taken bij het G team hielp Christel overal waar het maar kon bij SVN. Jarenlang het vertrouwde gezicht achter de bar in de kantine en ook bij de entree bij de thuiswedstijden van ons eerste elftal regelde Christel alles perfect waarbij er altijd veel loten moesten worden verkocht, anders was de zondagmiddag niet geslaagd! Helpen bij het toernooi, poetswerk in de kantine en kleedkamers, zoveel zaken die Christel heeft opgepakt en altijd prima heeft uitgevoerd, kortom een onmisbare schakel bij SVN.
Het moge duidelijk zijn dat SVN iemand heeft verloren met een rood-wit hart, Christel was een echte SVN-er in hart en nieren.
Christel, bedankt voor je al je inzet bij SVN, je zult altijd in onze herinneringen blijven voortleven.
Bestuur, leden, sponsoren en Vrienden van SVN BtB Consultancy wensen Rene, Roy, hun echtgenotes en de kleindochters waar Christel zo trots op was, veel sterkte toe de komende tijd.

Foto SVN/BtB Consultancy