Sport en beweegstimulering in coronatijden

 

Ook bij Heel Heerlen Beweegt heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat wij creatief met de situatie om moesten aan. Door de vele afgelastingen binnen ons reguliere programma, zoals de Koningsspelen en de 50plus fietstocht, zijn wij op zoek gegaan naar activiteiten die wél mogelijk waren. Dat heeft uiteindelijk geleid tot verschillende activiteiten die wij samen met onze partners hebben uitgevoerd, zoals: activatie via Facebook, bewegen op het (eigen) balkon en sport- en beweegactiviteiten voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar.

Balkon Workouts

Omdat thuis werken de norm werd, bewoog men ook minder. Juist in deze tijd is het van belang om zowel fysiek als mentaal fit te blijven en daar levert sport en bewegen een belangrijke bijdrage aan.

Onder andere om deze reden hebben wij samen met diverse wijkraden, woningcorporaties, zorgcentra en buurtpunten in de maanden april, mei en juni, Balkon Workouts georganiseerd. Met veel plezier hebben bewoners van de gemeente Heerlen kunnen deelnemen aan de activiteiten verzorgd door sportaanbieders uit de omgeving zoals Anytime FitnessYNKDNew Lifestyle VitaalFitmix! en Paul AB van Ikbenfit.nu

Sport en beweegactiviteiten voor jeugd t/m 18 jaar

Voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar zijn wij eind mei gestart met het aanbieden van gratis sportactiviteiten op verschillende buitensportaccommodaties binnen de gemeente. Deze activiteiten gaan nog door tot de laatst (basis)schoolweek voor de zomervakantie, aanmelden kan nog steeds! In de zomervakantie ondersteunen wij onze collega’s van het jeugd- en jongerenwerk met sport en beweegactiviteiten binnen hun vakantieprogramma.

De toppers die ons tot nu toe hebben gesteund binnen deze activiteiten zijn de passievolle sportaanbieders van HFC DancestudioHoyer’s GymAchilles Top, YNKD, , en Dynamica Parkstad.

Toekomst

Wij kijken weer voorzichtig vooruit naar de mogelijkheden om onder andere onze afgelastte activiteiten op een later moment in te halen of weer op te starten. Wij streven er naar onze partners en deelnemers zo snel mogelijk te kunnen informeren over dit vervolg.

Heel Heerlen Beweegt voert het sportstimuleringsprogramma uit binnen de gemeente Heerlen. “Een leven lang sporten en bewegen voor alle inwoners van Heerlen.” Van Jong tot oud, mét of zonder beperking. Dat is wat wij sportconsulenten willen realiseren.

Foto’s Heel Heerlen Beweegt

 

Geef een reactie