Ik ben sinds de lagere school gepest wegens mijn huidskleur

Zaterdag 27 juni  heeft Gidion met deze woorden gesproken op de demonstratie Black Life Matters in Parkstad

Wie ik ben?  Ik ben Gidion Rumai

Ik ben 25 jaar en ik kom  uit een dorp in Landgraaf.

Pesten…dat heeft me echt geraakt.

vanaf het moment dat ik naar de basisschool ging, ben ik al mijn school jaren gepest.

Ik spreek niet alleen voor mezelf. Er worden genoeg mensen hier gepest. Niet alleen om de kleur maar voor om uiterlijk, religie en geaardheid…Alles!? En voor mij was het de kleur en dat heeft me gebroken. Ik ben ziek geworden omdat ik gepest werd en me altijd moest verdedigen en woorden aanhoren die gingen over mijn kleur. Ik leefde in angst en woede. Opnieuw leren eten en maanden slecht voelen, huilen. Ik heb jaren gevochten om de man te zijn die ik nu ben, bewijzen voor gelijk zijn. Ik zat in een klas met alleen maar witte kindjes, ik was de enige donkere dus in de minderheid en ik was alleen, ik had geen support, ik had niemand. Leven in angst is het ergste wat er is en als het ook nog eens komt door je kleur….Wauw snap je?

Ik vecht al 25 jaar tegen racisme en we weten hoelang we al aan het vechten zijn! Honderden jaren En het gebeurt nog steeds!!!

Ik ben er klaar mee

Het is klaar nu!!

 

Foto’s®Parkstad Actueel/Tom de Cock en Lidia photography

Geef een reactie