Sporting Heerlen JO17-1 – Bekkerveld JO17-1

Onder  leiding van Frank Benneker stonden op 2 juli om 19:30 Sporting Heerlen JO17-1 en Bekkerveld JO17-1 tegen over elkaar voor de eerste vriendschappelijke wedstrijd sinds Covid -19.

De regelgeving is door het RIVM versoepeld waardoor er ook weer wat toeschouwers aanwezig mogen zijn. De ouders van Bekkerveld zijn een vertrouwd gezicht langs de kant van de kantine. Daarnaast is de jeugd van Sporting Heerlen aanwezig om hun vriendjes aan te moedigen.

De eerste 30 minuten zijn bijna volledig voor Sporting Heerlen met goed voetbal. Een paar kleine kansen voor Bekkerveld, maar Sporting Heerlen is heel dichtbij de 1-0. Helaas verzaken ze een aantal( 4-5 )grote kansen te verzilveren. Bekkerveld daarentegen kan, nadat een vrije trap van sporting Heerlen die tegen de kruising komt , met een counter de score openen.

Sporting Heerlen herpakte zich vrij direct en trekt de wedstrijd duidelijk naar zich toe, maar een goal blijft wederom uit. Bekkerveld kan vervolgens na een miscommunicatie in de verdediging van Sporting Heerlen de 0-2 en de 0-3 laten optekenen. Vooral de 0-3 is een scherp en snelle reactie van Bekkerveld op een fout in de verdediging van Sporting Heerlen.

Na de rust begint Sporting Heerlen opnieuw met dominant voetbal, maar kan het maar lastig kansen afdwingen. Na een mooi opgezette aanval valt een betwistbaar doelpunt die wordt afgekeurd op buitenspel. Voetbalkenners weten dat er altijd discussie is bij een afgekeurde goal. Niettemin komt Sporting Heerlen tot scoren na een mooi aanval vanaf de linkerflanken 1-3. Helaas is de vreugden van korten duur nadat Bekkerveld er met snelle aanval goed er doorheen komt en de 1-4 score. De wedstrijd wordt op hoog tempo gespeeld en een aantal spelers van beide zijdes kampen tegen het einde met wat krampjes. Op 15 augustus kan Sporting Heerlen misschien revanche nemen op Bekkerveld. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.