Hoofdmenu

World Cleanup Day: 19 september 2020

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Ook Landgraaf doet mee! 

Landelijke Opschoondag verplaatst. In maart was er veel animo om tijdens de Landelijke Opschoondag in actie te komen tegen zwerfafval. Corona zette echter een streep door deze vele mooie initiatieven. Dat is natuurlijk heel erg jammer. Onlangs hebben wij besloten om dit jaar toch aan de slag te gaan om Landgraaf nog schoner te krijgen. Dit doen wij met een nieuwe, grootschalige actie die plaatsvindt tijdens de World Cleanup Day op 19 september.

Iedereen (dus alle inwoners, verenigingen, scholen en bedrijven) kan zich weer aanmelden om mee te doen. Aanmelden kan tot 4 september en vindt plaats via Team Schoon van adviesbureau De Bries ». Dit bureau helpt gemeentes met de aanpak van zwerfafval. De gemeente zorgt uiteraard op zaterdag 19 september voor alle benodigde opschoon-materialen. U doet toch ook mee?

Foto uit FB van Rene Kamps

World Cleanup Day 2020. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation » en NederlandSchoon ». Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! Maar hoe ruim je op tijdens een pandemie? Ook tijdens World Cleanup Day staat ieders gezondheid natuurlijk voorop! En daarom vragen we iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen tijdens de opruimactie ».

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno