groene ster meerssen 2020 cefrino eind

Groene Ster speelde afgelopen dinsdagavond een verdienstelijke en nuttige oefenwedstrijd tegen hoofdklasser SV Meerssen. Na een 0-0 ruststand wist Groene Ster in de tweede helft driemaal succesvol toe te slaan: 3-0.

Twee dagen na de 3-1 winst tegen Jong Roda JC stond voor Groene Ster het tweede oefenduel op de agenda. Ook tegen SV Meerssen waren er weer veel toeschouwers die na een lange coronastop het hoofdveld van sportpark Pronsebroek omzoomden om het nieuwe Groene Ster aan het werk te zien. In de eerste helft vielen er geen treffers, alhoewel Groene Ster de betere kansen kreeg. Nadat Meerssen het eerste wapenfeit liet noteren en Groene Ster-doelman Mark Voss zijn kunnen moest tonen door een schot van Tristan van Hoogdalem over de lat te tikken, kreeg ook Groene Ster enkele mogelijkheden. Een lob van Chefrino Eind eindigde over de lat en schotpogingen van Amin Elalji en Aleksandar Stankov werden gekeerd door Meerssen-goalie George Mulleneers.

Vijf minuten na rust kopte Chefrino Eind de 1-0 voorsprong binnen op aangeven van Amin Elalji. Groene Ster bleef aanvallend veel druk geven en gaf defensief weinig tot niets weg. Twee afgemeten hoekschoppen van Yoëll Henssen stonden uiteindelijk aan de basis van de 3-0 eindstand. Uit de eerste hoekschop kopte verdediger Dennis Petit de bal feilloos binnen (2-0). Vijf minuten voor het eindsignaal werd een hoekschop aan de andere kant op waarde geschat door een raak koppende Bryan Simons (3-0). Al met al een goede uitslag en prima testcase voor de nieuwe en brede selectie van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Jorrit Ritzen in aanloop naar de officiële seizoensstart.

Dinsdagavond 11 augustus (20.00 uur) wacht de volgende oefenwedstrijd voor Groene Ster als tweedeklasser Sportclub’25, met trainer Remo Gielkens, te gast is op sportpark Pronsebroek.

Groene Ster – SV Meerssen 3-0 (0-0). 50. Chefrino Eind 1-0, 69. Dennis Petit 2-0, 86. Bryan Simons 3-0. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Tekst Paul Kroes/Groene Ster  en Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.