UOW ’02 en Bunde in evenwicht in eerste bekerwedstrijd.  

 

Op zondag 30 augustus stond, na een lange Corona-onderbreking, de eerste officiële wedstrijd sinds tijden op het programma. Bunde, de sterk gerenoveerde ploeg uit het gelijknamige dorp, was naar Landgraaf afgereisd om het op te nemen tegen UOW ’02.

Bunde begon sterk aan de wedstrijd en daar waar UOW ’02 nog zoekende was, stond het binnen een 20-tal minuten al 0-2 voor de bezoekers. Wout Scheepers en Bram Hanssen namen de doelpunten voor hun rekening.

Na een kleine omzetting kreeg UOW ’02 wat meer grip op het beweeglijke spel van Bunde en deed Kay van Haaren, via een afgeketst afstandschot, iets terug. 1-2! Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft waren beide ploegen in evenwicht en volgden er hier en daar wat speldenprikjes. Totdat UOW ’02-er Tijn Klomp zo’n kwartier voor het eind in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en een strafschop volgde. Tom Dautzenberg wist hier wel raad mee en schoot de gelijkmaker achter keeper den Rooijen. Dit was tevens de eindstand.

Voor UOW ’02 is de volgende bekerwedstrijd een ware derby en spelen zij een uitwedstrijd bij FC Landgraaf. Bunde ontvangt Abdissenbosch.

tekst Sean Brouns/UOW’02

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie