Abdissenbosch ten onder in 1e bekerwedstrijd tegen Fc Landgraaf.

Afgelopen zondag speelde Abdissenbosch haar 1e bekerwedstrijd tegen  Fc Landgraaf, actief in de 3e klasse. Deze derby trok aardig wat toeschouwers, die benieuwd waren naar de krachtsverhouding tussen beide teams.

Tijdens de eerste helft kon  de thuisploeg redelijk stand houden , hoewel het krachtsverschil toch reeds duidelijk werd. Zo strafte  Fc Landgraaf in de 12 e minuut zwak uitverdedigen meteen af door de score te openen, 1-0.

Een sterk combinerend Fc Landgraaf, dwong onder andere door wisselend positiespel, keeper Nick Berendsen tot diverse reddingen. In de 40 e minuut werd een prachtige solo actie van een verdediger  echter knap afgerond met een ziedend schot, 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft voetbalde Abdissenbosch  niet overtuigend. Fc Landgraaf breidde in de 60 e minuut de voorsprong uit. Hierna trachtte de thuisploeg alsnog het tij de keren, resulterend in 2 mogelijkheden, die nip gemist werden. Daarna was de weerstand gebroken en liep de bezoekende partij in het laatste gedeelte uit tot 5-0.Hoewel het nivo verschil duidelijk was, werd deze eindstand toch als enigzins geflatteerd ervaren.

Het jonge team zal deze ervaring meenemen naar de volgende wedstrijden (komend weekend Bunde uit, daarna de dorpsderby tegen UOW) en de positieve instelling weer snel oppakken, om de goede voorbereiding een succesvol vervolg te geven.