Gemeente Maastricht verlengt coronamaatregelen in stadscentrum

 

De gemeente Maastricht verlengt de coronamaatregelen in het stadscentrum. Het voetgangersplan, met looplijnen in het straatbeeld, blijft van kracht tot en met 31 januari 2021. Dat geldt ook voor de eenrichtingsstraten, en ook de diverse informatieborden en – schermen in de binnenstad blijven tot die datum staan. Ook de hospitality guides, die mensen wijzen op de maatregelen, blijven op drukke momenten hun werk doen in het centrum. Wethouder Vivianne Heijnen (economie): “De ervaring van de afgelopen maanden heeft geleerd dat het voetgangersplan en de bijbehorende maatregelen nut hebben gehad. Omdat corona helaas nog niet voorbij is, geven we een vervolg aan het voetgangersplan. Ook de komende tijd blijft het belangrijk dat bezoekers aan ons stadscentrum de regels respecteren en de looplijnen en aanwijzingen blijven volgen.”

 

Afhankelijk van het verloop van de coronapandemie wordt gekeken of verlenging van de maatregelen daarna nog nodig is. Het voetgangersplan werd uitgerold in maart, en heeft als doel inwoners en bezoekers op een veilige manier de binnenstad te laten bezoeken.  Voor de topdruktedagen in december (rond Kerstmis) wordt gekeken naar maatwerk en kunnen de maatregelen indien nodig worden opgeschaald. Dat is afhankelijk van de drukte op dat moment in de binnenstad.

Wethouder John Aarts (hospitality): “We blijven bewoners en bezoekers op een veilige manier verwelkomen in de binnenstad. Maar het blijft de eigen verantwoordelijkheid van de mensen om de maatregelen na te leven.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie