Bekkerveld wint bekerduel van Emplina Emplina uit het Noord-Brabantse Empel

Zaterdag 5 september stond de eerste officiele thuiswedstrijd van Bekkerveld op het programma. Emplina uit het Noord-Brabantse Empel kwam op bezoek in deze 2e bekerwedstrijd voor beide teams.

De mannen van trainer Cooky Voorn hadden de eerste wedstrijd 2-2 gespeeld bij Erp, terwijl Emplina met 4-1 had gewonnen van Heeze. Een gehavend Bekkerveld zonder enkele lichtgeblesseerden en de geschorste Joep op de Kamp stond een zware taak te wachten.

Bekkerveld begon echter prima en creëerde via Raymond Frijns en Joep Ceha enkele kansen. Echter goed keeperswerk van de doelman van Emplina stond de openingstreffer in de weg.  Achterin stond het bij Bekkerveld als een huis en gevaarlijk werden de gasten in de eerste helft niet. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams het kleedlokaal op.

In de tweede helft startte Bekkerveld furieus en na een geweldige combinatie tussen Joep Ceha en Sebastiaan de Jongh, werd de bal prima voorgezet en voor de geheel vrijstaande Raymond Frijns was het een klein kunstje de bal in het doel te schuiven. 1-0 voor Bekkerveld. Bekkerveld bleef goed voetballen en nu ook Emplina ging meer druk zetten naar voren, waardoor een aantrekkelijk duel ontstond.

Na 60 minuten zette Senne Thijssen goed druk en een misverstand tussen de laatste man en de doelman van Emplina kreeg Mohamed Abdulkadar de bal voor zijn voeten. Hij schoot vanaf 35 meter de bal in het lege doel. 2-0 voor Bekkerveld een orkaan van vreugde bij de spelers en staf van de blauwwitte zebra’s uit Heerlen. Echter 2 minuten na de 2-0 kreeg Emplina een vrije trap en deze werd in de korte hoek binnengeschoten. Een ongelukkige goal tegen waardoor de spanning volledig terug was.

De laatste 20 minuten zette Emplina flink druk echter grote kansen werden er niet gecreëerd en ook Bekkerveld kwam vaak gevaarlijk naar voren met de counter. De stand bleef echter 2-1.

Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter af en behaalde Bekkerveld een verdiende zege. Door de uitslag op het andere veld. Heeze won met 5-0 van Erp staat Bekkerveld bovenaan de stand. Een punt volgende week uit bij eersteklasser Heeze is voldoende om verder te bekeren. Dit zal echter een zware opgave worden voor de mannen van trainer Cooky Voorn. Echter met deze inzet en de terugkomst van enkele licht geblesseerden en geschorste spelers moet een goed resultaat hier ook tot de mogelijkheden behoren.

Deze wedstrijd wordt zaterdag 12 september om 18.00u gespeeld op Sportpark het Lambrek te Heeze.