‘Een plek om te ontmoeten’ Jan Teunissen schrijft 2e boek over historische stadsbegraafplaats Heerlen

 

 

Kwieke tachtiger, door en door Heerlenkenner, Jan Teunissen voltooide onlangs zijn 2e boek over de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat. De grote kennis die hij gedurende vele jaren opdeed over deze historische stadsbegraafplaats deelt hij niet alleen ‘zwart op wit’ maar ook tijdens vele rondleidingen die hij over deze mooie laatste rustplaats met regelmaat verzorgt.

Met zijn 2e boek over de stadsbegraafplaats aan de Akerstraat, een boek dat de titel draagt ‘Een plek om te ontmoeten’, legt Jan nog veel meer informatie, makkelijk toegankelijk, ‘zwart op wit’ vast. Jan Teunissen zorgt ook daarmee voor het zeker niet verloren gaan van al zijn opgedane kennis.

Na het begin 2010 weer volledig in gebruik nemen van de stadsbegraafplaats aan de Akerstraat, begraven was er tot toen gedurende enkele tientallen jaren nagenoeg onmogelijk, is deze fraaie laatste rustplek volop ‘tot leven gekomen’. Allerlei activiteiten, van vele rondleidingen tot de drukbezochte jaarlijkse Kaarsjesavond, hebben deze mooie plek onder de rook van het stadscentrum weer volop in het licht gezet.

Daar waar velen dit Heerlense pareltje al enorm waardeerden bleek het voor menig ander ‘een grote onbekende’ waarbij ook de aanwezige schat aan lokale geschiedenis menigeen ontging.

Jan Teunissen heeft er met veel moeite en tijd ondertussen voor gezorgd met niet een maar zelfs met twee boeken behoorlijk wat informatie -die anders zeker vast verloren zou zijn gegaan- op papier te zetten en daarmee voor volgende generaties te behouden.

Waar het in deel een nog vooral om het oudste gedeelte, het ontstaan en latere uitbreidingen ging gaat het in het tweede deel 2 om vele instanties die met de begraafplaats van doen hebben (of hadden) en worden, net zoals in deel een, vele graven beschreven en van tekst en uitleg voorzien.

Het boek, voorzien van talrijke foto’s, is verkrijgbaar via Jan Teunissen. Zowel deel een als deel twee kosten 25 Euro per stuk.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie