Aanbeveling herbenoeming burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz

Gisteren heeft de Gemeenteraad van Meerssen de aanbeveling tot herbenoeming van mevrouw Mirjam Clermonts-Aretz als burgemeester van de gemeente Meerssen vastgesteld. Deze besluitvorming is gebaseerd op het positieve advies van de ‘Vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester’.

 

Mevrouw Mirjam Clermonts-Aretz heeft in de afgelopen periode bewezen dat zij haar ‘mannetje’ staat als burgemeester. Ook in moeilijke tijden. Tevens is ze een echte burgermoeder. Ze staat iedereen te woord die hier behoefte aan heeft en is bij veel activiteiten in de gemeente present.

Door krachtig en energiek leiderschap te combineren met haar charmante wijze en humor kan onze burgemeester anderen enthousiasmeren, verbinden en is het prettig om met haar samen te werken.

Ook haar manier van communiceren via sociale media wordt door velen gewaardeerd. De burgemeester vaart op een juist moreel kompas. Zeker in deze tijd, waarin waarden en werkelijkheid vaak op gespannen voet staan. De burgemeester houdt zich staande in deze complexe situaties. Ze geeft blijk van een helder waardebewustzijn dat zij krachtig en herkenbaar weet te vertalen naar de maatschappelijke opdracht van de gemeente Meerssen.

Er zijn geen belemmeringen om de burgemeester aan te bevelen voor een nieuwe ambtstermijn.

Hoe nu verder?De aanbeveling tot herbenoeming van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz wordt aan de Commissaris van de Koning in Limburg toegezonden. Deze stuurt de aanbeveling door naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ten behoeve van het nemen van een Koninklijk Besluit over de herbenoeming. Dit besluit wordt vóór het einde van de ambtstermijn (1 maart 2021) genomen.

Foto Gemeente Meerssen

Geef een reactie