De eerste competitiewedstrijd is daar en dat uit bij LHC in Kerkrade. Na een wat rommelig begin waren de eerste kansen voor de club uit Lindenheuvel.

Al in de eerste minuut verzuimde Calvin Römer te scoren nadat hij alleen op de keeper afging. Kort daarna werd er ook een kans gemist door Milan Virdis. De club uit Kerkrade begon nu wat weerbaarder te worden en het begon een wedstrijd te worden.

In de 23e minuut komt Marchello Paterek alleen voor de keeper en speelt de bal schuin terug waar Milan Virdis de bal makkelijk kon binnen werken. 0-1 zou je zeggen alleen de leiding zag dat anders waardoor een 100% doelpunt wordt afgekeurd.

Kort daarna doet LHC een prima tegenaanval. Joey Coervers schiet via een lange bal over de verdediging van de club uit Lindenheuvel de 1-0 netjes binnen. Hierdoor leek Lindenheuvel Heidebloem een beetje uit balans en dat leidde ertoe dat ze kort na de 1-0 een wat onnodige overtreding maakte, waardoor de scheidsrechter hem terecht op de stip legde. Deze penalty werd benut door Dwayne van Westering die daarmee de stand op 2-0 zette.

De 2e helft speelde zich grotendeels op de helft van LHC af en in de 47e minuut kon Milan van dichtbij de bal binnen schieten maar wordt daar duidelijk onderuit gehaald. De scheidsrechter, die een aardig hoofdrolletje had deze wedstrijd, vond het geen overtreding. Kort daarna dan toch wel. Via een overtreding op weer Milan krijgt Lindenheuvel dan toch de verdiende penalty die werd benut door Bryan Vranken, 1-2.

Het werd een 2e helft waar LHC tegen de muur werd gedrukt maar waar de club uit Lindenheuvel de bal er maar niet in kregen. Mede dankzij de keeper van LHC die er ballen uithaalde die al geteld waren. En het is simpel in het voetbal. Als je niet scoort dan win je niet. Kort voor tijd breekt LHC nog een keer uit en maken de 1-3. Maar ook hier wordt een doelpunt afgekeurd op buitenspel. Laten we zeggen dat het dezelfde situatie was als in de eerste helft.

Ondanks heel veel kansen lukte het Lindeheuvel Heidebloem niet om de gelijkmaker te maken en zo pakte LHC de overwinning. Een gelijkspel had wel op zijn plaats geweest maar dat is voetbal.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.