Nadat de laatste competitiewedstrijd in maart uit bij RKTSV op vreemde wijze was afgelast, hetgeen ons uiteindelijk de promotie naar de 3e klasse kostte, had de KNVB voor het nieuwe seizoen hetzelfde affiche op de eerste speeldag ingepland.

Op een Highbury waardige grasmat en met een heerlijk septemberzonnetje waren de ingrediënten aanwezig voor een mooie partij. We begonnen de wedstrijd met enkele plaagstootjes maar wisten nog niet echt heel gevaarlijk te worden. Uiteindelijk duurde het nog ongeveer 25 minuten voordat we op voorsprong kwamen. Michel van Dinther vertrok over rechts en legde terug op Ron Starmans die vervolgens slim Kjell Kleijkers vrij zag staan.

Hij bleef rustig en schoof koel in de lange hoek binnen: 0-1. Kjell leek ook de 0-2 te maken maar zijn intikker na een fraaie aanval en voorzet van Jeroen Klinkenberg werd onbegrijpelijk wegens buitenspel afgekeurd. Even later gaf Ron de bal hoog voor richting Michel die leek te kunnen koppen maar hij werd in de lucht omver geduwd. Strafschop en daar wist Kjell ook raad mee: 0-2. Na de pauze toonde hij aan zeer veelzijdig te zijn en kopte hij uit een corner van Ron de 0-3 binnen.

RKTSV was niet bij machte om bij onze goal in de buurt te komen maar zelf waren we vrij onzorgvuldig. Toch scoorden we nog twee keer. Michel kopte tegendraads raak uit een leep balletje van Paul Consten en laatstgenoemde speelde ook Bram Vrinzen aan die goed wegdraaide en de 0-5 op het bord zette. Een degelijke overwinning en vooral altijd belangrijk om de eerste competitiewedstrijd te winnen. Volgende week thuiswedstrijd tegen Gulpen. em RKTSV speelt uit tegen Passart/KVC

Door de Analist en Foto’s Amenda Lopatka

Geef een reactie