We willen allemaal dat onze kinderen gezond opgroeien en daar hoort een rookvrije omgeving bij. Dus niet roken op plekken waar kinderen komen! Dat is de ambitie van de beweging Een Rookvrije Generatie, onderdeel van het programma Trendbreuk Zuid-Limburg.

 

Trendbreuk Zuid-Limburg.De 16 Zuid-Limburgse gemeenten maken samen werk van het inlopen van de gezondheidsachterstanden binnen de aanpak Trendbreuk Zuid-Limburg. Belangrijk in de aanpak is dat gemeenten hierin samen optrekken met maatschappelijke partners om meer kinderen gezond, veilig en kansrijk op te laten groeien. Deze aanpak is door gemeenten vastgelegd in het regionale gezondheidsbeleid 2020-2023 ‘Zuid Springt Eruit’.
De ambitie om te komen tot meer rookvrije plekken in de buitenruimte komt hieruit voort.

GGD en Peuteropvang Heerlen: samen rookvrij!Het gebied tussen peuteropvang het Kuikennest, één van de 21 locaties van Peuteropvang Heerlen, en de GGD Zuid-Limburg (locatie Het Overloon 2) wordt op donderdag 1 oktober om 9.30 uur officieel rookvrij. Daarbij zijn directeur GGD Zuid-Limburg Fons Bovens en bestuurder-manager Ingrid van den Bunder van Peuteropvang Heerlen aanwezig. Samen met de peuters en leidsters van het Kuikennest zullen zij de rookvrije zone op ludieke wijze openen.

Met borden aan de hekken en een speciale stoeptegel wordt duidelijk gemaakt dat het een rookvrije omgeving is. Na het Kuikennest, wordt dit initiatief verder uitgerold bij de gehele peuteropvangorganisatie, inclusief de omgeving bij het centrale kantoor. Ook de GGD Zuid-Limburg gaat de omgeving van haar andere locaties rookvrij verklaren.

De ouders van de peuters zijn hiervan op de hoogte gebracht, zo ook alle medewerkers van de GGD. Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie in Zuid-Limburg!

Foto Sandra Israel

Geef een reactie