Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Alexandria op het programma. Fortuna begon zeer sterk aan de wedstrijd. Het balbezit was voor Fortuna dat zocht naar een opening in de defensie van de thuisclub. In de eerste 7 minuten bleef het bij speldenprikjes uitdelen. Na 8 minuten kwam het eerste wapenfeit van de thuisclub en dit was direct raak. Alexandria counterde na balverlies van Fortuna, Door onoplettendheid kon Alexandria deze counter omzetten in een doelpunt, 1-0.

Het spelbeeld veranderde niet, Fortuna had de bal en zocht naar een opening, Alexandria beperkte zich tot verdedigen. Fortuna kreeg enkele kansen via Bas Breukers en Jiji da Silva. Ook weet de keeper 2 goede kopballen van Cas Verhoeven te keren.

Blessuretijd 1e helft breekt aan en Fortuna laat zicht wederom misleiden door de thuisclub die wederom een counter plaatst. Bij een scherpe voorzet is het Ronan Pluijmen die vasthoudt en de bal gaat op de stip. Alexandria rekende zich rijk maar keeper Tom Hendrix dacht hier anders over en pakte de goed inschoten strafschop. Ruststand 1-0.

In de rust geeft de technische staf aan dat de thuisploeg alleen gevaarlijk wordt door onze eigen foutjes. Concentratie wordt geëist van de spelers. In de 49e minuut krijgt Fortuna een vrijetrap op de rand van het strafschopgebied, deze wordt door aanvoerder Yannick Debrah op de kruising geschoten.

De thuisploeg gooit hier de zoveelste counter uit. De bal wordt niet goed weggewerkt op de middenlijn waardoor Alexandria verder kan met de aanval. Een dieptepass wordt fataal!

De aanvaller van Alexandria wordt diep weg gestuurd, vanuit buitenspelpositie(?!). Jean Boom maakt in de ogen van iedereen een tackel op de bal, de scheidsrechter ziet dit anders en toont direct een rode kaart. Uit de rebound van deze vrije trap scoort de thuisploeg de 2-0.

Veranderd het spelbeeld? Nee, totaal niet! Fortuna heeft de bal en Alexandria beperkt zich tot counteren met een man meer. Hieruit valt ook de 3-0. Een uitstekend spelende Bas Breukers zorgt nog voor de 3-1 op aangeven van Adnan Ugur. Dit brengt geloof terug bij de ploeg uit Sittard. Kansen komen er nog via Bas Breukers, ook Adnan krijgt enkele mogelijkheden. Door het iets opportunistischer spelen van Fortuna valt ook nog de 4-1 en dit wederom uit een counter.

Na afloop is de staf van Fortuna er het erover eens dat het kantelpunt van de wedstrijd de rode kaart was. Terecht of onterecht, dat doet er niet toe. Hij is gegeven en daaraan kunnen we niks aan doen. We hadden de wedstrijd veel eerder na ons toe moeten trekken.

Waar het aan ligt? Mindset en het uitvoeren van details, aldus Facenna. Er is geen man over boord we trainen hard en zullen dit ook moeten blijven doen. We zijn blij met de progressie die de ploeg maakt op dit moment en kunnen alleen nog maar groeien.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.